Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2009 » Квітень » 9 » Наш суперник: "Закарпаття" Ужгород.
Наш суперник: "Закарпаття" Ужгород.
17:55
У радянському футболі ужгородці відразу відчули себе досить упевнено. Спартаківці швидко потрапили в другу всесоюзну лігу, а в Кубку СРСР були зупинені лише зоряними одноклубниками з Москви. В 50-му році команда з’явилися в чемпіонаті УРСР (після чергової реорганізації футбольного господарства), виграли цей турнір, і Кубок республіки. При цьому вона домоглася права виступати в класі «Б». Втім, через рік «Спартак» покинув чемпіонат СРСР.

В 1954 році ужгородці повернулися до класу «Б» і з тих пір грали на цьому рівні до чергової реорганізації радянського футболу (тобто, до 70-х років). З 61-го року команда називалася «Верховиною», в 70-ті була перейменована в «Говерлу», а в 1982 році придбала нинішню назву - «Закарпаття». У той же час успіхи колективу були приблизно одинаковими - в 60-і роки ужгородці не піднімалися вище третього місця в класі «Б», а в 1972 році домоглися кращого успіху в українській зоні другої ліги - посівши друге місце.

У чемпіонаті України «Закарпаття» розпочало свій шлях з першої ліги. Там ужгородці були четвертими в другій підгрупі, а в наступному сезоні зайняли 16-е місце. На цих місцях турнірної таблиці закарпатці залишилися надовго - до 1998 року команда не піднімалася вище 14-го місця й не опускалася нижче 17-ї позиції в підсумковій турнірній таблиці. А в сезоні 97/98, який ужгородці провели під назвою «Верховина», трапилася неприємність - колектив фінішував 20-м і понизився в класі. Втім, через рік відбулося повернення в першу лігу вже під нинішньою назвою.

Після цього почався прогрес, і вже в 2001 році «Закарпаття» посіло друге місце слідом за «Динамо-2», тобто, фактично виграло першість першої ліги й одержало можливість дебютувати в еліті українського футболу. Втім, там в ужгородців не заладилося - вони зайняли 14-е, останнє, місце й повернулися в перший дивізіон.

Друге сходження «Закарпаттю» вдалося в сезоні 2003/2004 - команда посіла перше місце в дивізіоні й повернулася у вищу лігу. Цього разу ужгородці протрималися довше - два сезони. Втім, в 2006 році вони знову зайняли останнє місце і залишили вищу лігу. Однак цього разу всього на рік - у чемпіонаті 2006/07 «Закарпаття» фінішувало другим і домоглося права на третю елітну спробу.

Але і третя спроба виявилася невдалою. Посівши останнє місце в чемпіонаті 2007/08 команда знову повернулася до першої ліги. Напередодні нового чемпіонату в клуб повернулися темношкірий футболіст - улюбленець ужгородських дівчат Едді Лорд Домбрайє і після семирічної перерви білоруський легіонер Михайло Маковський. Поповнили команду також Сергій Давидов, Сергій Костюк та Тарас Кіктьов з «Металіста», та кращі гравці дублюючого складу. Натомість з різних причин команду покинули гравці, які грали у минулому чемпіонаті: Мирослав Бундаш, Андрій Донець, Іван Козоріз, Павло Ксьон, Андрій Пісний, Руслан Платон, Всеволод Романеско, Іван Шуга. Готували команду до старту у першій лізі тренерський штаб у складі Михайла Іваниці, Василя Турянчика, Олександра Чижевського та Володимира Марчука.

У матчі першого кола, що пройшов у Чернігові 17-го серпня минулого року "сіверяни" поступилися з рахунком 0:1. Тож сподіваємося, що наша команда зможе взяти реванш у ужгородців. Ще хотілося б підмітити, що ця гра пройде ну в Ужгороді, а в Мукачево, невідомо з якої причини, але міська влада Ужгорода забороняє грати "Закарпаттю" на місцевому "Авангарді".

Також цим матчем відзначають ювілей наші фани - для який цей виїзд стане 200-м в історії. Тож побажаємо нашим футболістам натхнення, та спортивного успіху та перемогу у цьому матчі.

                                                                                                                                                                                  ФК "Десна".
Переглядів: 1731 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024