Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2010 » Грудень » 23

В Чернігові відбулося свято - 50 років з нагоди виникнення на футбольній карті України клубу "Десна"

Ювілейного матчу не було

Щиро кажучи, святкового вечора цілком могло й не бути. На жаль, нині чернігівський клуб посмиканий фінансовими негараздами, пережив пониження в класі, лише останньої миті відновлений у професіональному статусі. Дата проведення хоч якогось вечора вшанування творців історії клубу на Десні відтягувалася. На відміну від попереднього ювілею (40 років), коли на стадіоні імені Юрія Гагаріна пройшов матч ветеранів київського "Динамо" та "Десни", цього разу футбольної вистави не було. Хіба гра так напрошувалася! Та й "Десна", напевно, заслужила на шанобливе ставлення до неї. Хіба багато наразі можна знайти клубів, у яких історія нараховує аж півстоліття? Так, "Десна" ніколи не грала у вищих дивізіонах, але ж завжди вважалася фаворитом змагань у другій та першій лігах часів незалежності України, а за радянських часів близькою до виходу в першу лігу і доходила до 1/8 фіналу Кубка СРСР, виступаючи проти представників Росії, Азербайджану, Казахстану тощо.


секс одноклассники
Переглядів: 812 | Додав: DimaX | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

В Будинку культури будівельників відбулось урочисте вшанування футбольного клубу «Десна» з нагоди 50-річчя з дня створення. На святі було понад 100 запрошених, серед них ветерани «Десни», тренери, представники влади та гості. Свято розпочалось з фільму про 50-річну історію «Десни», в якому відобразилися всі найважливіші події за період існування команди. Після цього зворушливою хвилиною мовчання вшанували відомих тренерів та футболістів, які успішно працювали в різні періоди в «Десні», але яких, нажаль, зараз немає з нами. Серед них Валерій  Кравчинський, Віктор Банніков, Юхим Школьніков, Юрій Панов Вадим Третяков та ін. Почесні грамоти від обласної адміністрації та обласної ради вручив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. З привітанням та почесними грамотами від міської ради завітав Олександр Соколов. На свято приїхав виконавчий директор Професіональної футбольної ліги  України Сергій Макаров, який вручив ювілейну відзнаку футбольному клубу «Десна» та почесні грамоти ветеранам та спонсорам команди. Потім футболістів привітав найвідоміший футболіст «Десни», заслужений майстер спорту Олег Кузнєцов.
   Приємно, що й сьогодні в складі Національної збірної України грають вихованці Чернігівської Десни Олександр Романчук та Андрій Ярмоленко.
  
До свята вийшла книга Віктора Мухи «Піввіку Десни», яку в якості подарунку отримали всі гості свята. Крім цього на всіх учасників також очікували подарунки від оргкомітету.
   Вечір пройшов в дружній атмосфері, перед гостями виступили артисти обласного філармонійного центру. Багато спогадів лунало від ветеранів всіх поколінь, адже за 50-річну історію «Десні» і справді є про що згадати.
Переглядів: 812 | Додав: DimaX | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024