Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » Архів матеріалів
Шановні вболівальники !

У зв’язку з ситуацією, що склалась навколо офіційного сайту ФК «Десна» - повідомляємо Вам, що сайт www.fcdesna.com , який завжди був інформаційним вікном для вболівальників, і висвітлював основні новини футбольного клубу – зараз не має жодного відношення до ФК «Десна» і містить свідомо неправдиву інформацію щодо нашого клубу.

Від тепер всі бажаючі можуть дізнатися найсвіжіші та правдиві новини зі стану команди на новому сайті за адресою www.fcdesna.at.ua .Читати далі>>>
Переглядів: 2641 | Додав: DimaX | Дата: 13.04.2009 | Коментарі (4)

Волею футбольного календаря перший виїзний матч 2009 року чернігівська „Десна” мала проводити в Ужгороді проти місцевого „Закарпаття”.

Однак через те, що ужгородський клуб заборгував тамтешньому стадіону „Авангард” чималу суму за оренду, „Закарпаття” тимчасово „переїхало” в Мукачеве.

Слідом за „Десною” в це чудове місто біля підніжжя Карпат вирушили і чернігівські фани. Це був наш ювілейний, 200-й виїзд за команду. Перший був у 1990 році.

Четверо фанів прибули в Мукачеве у день матчу.

 А автор цих рядків виїхав раніше, щоб після 11-річної перерви відвідати ще й файне місто Львів.

Відвідавши собор Святого Юри, піднявшись на Високий Замок, оглянувши музейну експозицію львівського Арсеналу і поспілкувавшись з місцевими журналістами, зранку 10 квітня я вийшов за міську межу Львова, щоб пізнати якість автостопу в Західній Україні.

Він виявився напрочуд вдалим – вже через 8 хвилин голосування на трасі зупинилась вантажівка Mercedes з рівненськими номерами, яка їхала якраз в Мукачеве.

Через три години, подолавши кілька гірських перевалів (там ще лежить сніг), я прибув у Мукачеве.

Закарпаття зустріло теплом, сонцем і буянням квітучих дерев. Архітектура міста свідчила про те, що зовсім поруч – католицька Європа з її віковічними традиціями та культурою.

До матчу залишалось більше доби і тому я вирішив оглянути найцікавішу пам’ятку Мукачевого – старовинний замок-фортецю. Її збудовано на вершині гори ще в Х столітті, за час свого існування фортецю шість разів брали штурмом і облогою різні вороги (останнього разу – в 1848 р.).

Фортеця дійсно велична, цікава і, звичайно, романтична. Вхід усередину виявився платним (8 гривень), але платять лише туристи, бо всі місцеві знають потаємні ходи і потрапляють в замок більш „науковими методами”. Я теж їх відшукав і абсолютно безкоштовно пройшовся по мурах, внутрішніх дворах і приміщеннях фортеці. Читати далі>>>

Переглядів: 1663 | Додав: DimaX | Дата: 13.04.2009 | Коментарі (0)

11 квітня - ця дата надовго осяде в пам'яті вболівальників і Закарпаття, і Десни.

Для перших ця гра була першою домашньою в цьогорічному чемпіонаті, але домашньою її можна назвати з "натяжкою", бо приймати "сіверян" закарпатцям довелося в місті Мукачево.

А для чернігівських вболівальників ця гра припала на 200-й виїзд чернігівського фан-клубу.  Підтримати улюблену команду до Закарпаття вирушило 5 вболівальників з Чернігова.
   
Мукачево - затишне містечко, головною пам'яткою якого є замок "Паланга" збудований у 9-10 століттях.

Але ж головною метою візиту до Мукачева була гра Закарпаття з Десною.

Майже увесь перший тайм команди ніби придивлялися один до одного. По разу небезпечно били по воротах Давидов та Невуче, однак їх пострілам забракло точності. Лише за хвилину до кінця першої половини гри відмінним ударом під дальню від кіпера чернігівчан штангу рахунок у матчі відкрив новобранець «Закарпаття» Валентин Платонов. Читати далі>>>
Переглядів: 1807 | Додав: DimaX | Дата: 12.04.2009 | Коментарі (3)

Історія ужгородського футболу розпочалася в 19 столітті, коли саме місто входило до складу Австро-Угорщини. Уже в 1901 році в місті відбулася перша офіційна гра - збірна Ужгорода поборолося з командою Будапешта й програла з рахунком 0:3. Починаючи з 1910 року ужгородці брали участь у чемпіонаті Угорщини, потім встигли виступити в першості Чехословаччини, повернутися в Угорщину і лише після Великої Вітчизняної Війни край приєднався до складу СРСР. У всьому цьому минулому свої плюси для ужгородців, які набралися футбольної мудрості від сусідніх народів, що виділяло їх згодом уже в радянському футболі.

Головною командою міста в період між двома світовими війнами був спортивний клуб «Русь», заснований в 1925 році. Колектив гідно представляв місто не тільки на чехословацькій арені, але й у міжнародних зустрічах з тими ж угорцями, а також румунами й поляками. Після того, як регіон був приєднаний до Радянського Союзу, честь міста почав представляти утворений в 1946 році «Спартак».  Читати далі>>>
Переглядів: 1737 | Додав: DimaX | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)

Після того, як нарешті вирішилось питання про передачу команди „Десна” від ПФК „Десна-Партнер” новим власникам, чернігівські вболівальники полегшено зітхнули.

І хоча згаяно багато часу, та команда була сформована і форсованими темпами почала підготовку до весняної частини чемпіонату.

Здавалося б, після тривалої полеміки, затягування процесу передачі команди і відвертого шантажу з боку ПФК „Десна-Парнер” можна було б поставити крапку, адже справу зроблено. Однак колишні власники клубу й досі вдають, що ще не сказали „останнього слова”.

Підтвердження цього – офіційний сайт клубу, який чомусь і досі належить ПФК „Десна-Партер” – структурі, по якій болільники „Десни” вже відспівали панахиду.

На тому сайті й досі стверджується, що перебування на чолі „Десни” пана Савченка було великим благом для чернігівського футболу, а тепер начебто все буде погано. Начебто нові фіолетові кольори „Десни” встигли полюбитися всій Україні. Начебто ПФК „Десна-Партнер” при передачі клубу в усіх питаннях йшов назустріч новим власникам команди, але вони відмовлялись від допомоги. І все таке інше.  Читати далі>>>
Переглядів: 2064 | Додав: DimaX | Дата: 07.04.2009 | Коментарі (12)

Іван Чаус, віце-президент ФК "Десна", котрий очолював футбольний клуб близько десяти років, зізнається, що він особливо не вірив у нинішнє збереження "Десни". Втім, десь ще у середені січня все-таки, як-то кажуть, замиготів промінчик надії, передачі клубу.
   

    - Усе починалося з того, що мені зателефонував із Рівного помічник Короткова, з яким, до речі, ми раніше не були знайомі, - ділиться Іван Петрович. - А в середені січня Валерій Олександрович побував у Чернігові. Його прийняв міський голова. Перемовини з другого разу виявилися результативними.


    Було створено приватне підприємство "Футбольний клуб "Десна". Про те, що новий власник вже є, повідомили Савченку.  Читати далі>>>
Переглядів: 1793 | Додав: DimaX | Дата: 07.04.2009 | Коментарі (0)

Договором про правонаступництво від 09.02.2009 р. між ТОВ "ПФК "Десна-Партнер" та ПП ФК "Десна" - було передбачено виконання певних умов зі сторони старих власників футбольного клубу з метою забезпечення участі ФК "Десна", в особі ПП ФК "Десна" в змаганнях футбольних клубів в першості ПФЛ України сезону 2008/2009р.р.

В зв'язку з тим, що до сьогодні ТОВ "ПФК "Десна-Партнер" не виконало у повному обсязі умови договору правонаступництва - ставиться під загрозу збереження футболу на теренах Чернігівської області та участь ФК "Десна" в змаганнях. А саме не було передано до ПП ФК "Десна" офіційний сайт, який весь час був інформаційною візиткою клубу, і за допомогою якого будь-який вболівальник міг дізнатися про останні новини із табору команди, та електронну адресу ФК "Десна" - desna@fcdesna.com.

Як відомо передача вказаних електронних ресурсів є необхідною і обов'язковою умовою участі клубу в змаганнях під егідою ПФЛ та Федерації футболу України.

Той факт, що ми неодноразово зверталися до Савченка О.Ю. (а жодної відповіді так і не надішло) з метою вирішення цього питання, викликає стурбованість про подальше існування футболу на теренах чернігівської області



З повагою Валерій Коротков
Переглядів: 1615 | Додав: DimaX | Дата: 07.04.2009 | Коментарі (0)

Дата: 05.04.2009
Початок: 16:00
Глядачі: 5800
Оцінка поля: 3
Температура: 17
Гол: Кілікевич Володимир 31
Попередження: Євстафієв Дмитро 11. Бояринцев Леонід 90+1

Склад "Десни":
Федоренко, Чуланов, Боровков, Рустамов, Щедраков, Євстафієв, Пічкур, Кобець (Шарпар, 68), Зейналов (Бондаренко, 90+1), Старенький (Зарицький, 70), Кілікевич (Гребінюк, 54).

Склад "Нафтовика":
Овсієнко, Бояринцев, Лобойко, Харченко, Зайчук, Кікоть (Шептицький, 61), Покосенко, Погорелов (Лосников, 64), Іващенко, Єсип (Вітер, 66), Саванчук. Читати звіт>>> Фоторепортаж
Переглядів: 1923 | Додав: DimaX | Дата: 06.04.2009 | Коментарі (6)

Історія «Нафтовика» бере свій початок з кінця лютого 1980 року, коли за ініціативи адміністрації нафтогазовидобувного управління (зараз НГВУ «Охтирканафтогаз») була створена футбольна команда. В цьому ж році нафтовики взяли участь в своєму першому офіційному турнірі – кубку міста з футболу. Успішно пройшовши через сито попередніх матчів, у фіналі «Нафтовик" зустрівся зі «Спартаком», який на той час був чемпіоном області в першій групі. Основний час напруженої гри не виявив переможця – нічия 1:1. Не змінився рахунок і в двох додаткових таймах. Прийшлось арбітру призначити серію після матчевих пенальті, в яких точнішими були спартаківці.

Наступним турніром для «Нафтовика» стала першість обласної ради ДСТ «Авангард». Там успіх вже сприяв нафтовикам. У фіналі, який проходив в Білопіллі, розігрувались також дві путівки в групу найсильніших команд області.

Переглядів: 2081 | Додав: DimaX | Дата: 04.04.2009 | Коментарі (0)

gr_13.03.09_chaus.jpgВозвращение к жизни
Он признался, что не особо верил в передачу команды. Но, тем
не менее, за два дня до подписания договора о правопреемственности начал активные действия по сохранению костяка команды. Главное желание было — сохранить черниговских футболистов.
— Многие футболисты уже имели договоренности с другими командами. Например, Павла Щедракова и Владимира Чуланова, которые ехали в Алчевск, я, практически, снял с поезда. Заплатил за билеты в обе стороны и уговорил остаться на пару дней в Чернигове. Александр Бабор собирался в Симферополь. Он тоже поверил и остался. Самый перспективный молодой футболист Тимур Рустамов уже ехал подписывать контракт с Львовской командой «Карпаты». Уговорил его три дня повременить. Андрей Паляница уже находился на подписании контракта в кабинете президента Ахтырской команды «Нефтяник». Под свое честное имя я попросил его отложить подписание контракта на пару дней и приехать. У Ярослава Сердюка тоже были варианты. Я всегда считал, что в команде должно быть не менее 50% коренных черниговских футболистов. Поэтому так и сражался за каждого. 
Переглядів: 2514 | Додав: DimaX | Дата: 03.04.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 36 37 38 39 »
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024