Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2012 » Жовтень » 15 » Десна 1:1 Кристал. Коли за недооцінку карають
Десна 1:1 Кристал. Коли за недооцінку карають
16:16

Субота, 13 жовтня. 16:00. м. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна

Прогноз погоди: Хмарно. Температура повітря +9. Вітер 3-4 м/с.

Оцінка поля : 3

Арбітр матчу: Іванов Ю.В. (Донецька обл.)

Асистенти арбітра: Найко О.О. (Чернівці), Юхименко М.В. (Луцьк)

4-й арбітр: Вашкевич Ю.В. (Чернігів)

Інспектор: Каліта І.П. (Чернівці)

Склади команд:

Десна: 1. Андрій Федоренко – 2. Вадим Жук, 4. Вадим Мельник(К), 22. Ярема Каваців, 3. Денис Анеліков – 7.Богдан Кобець, 9. Петро Кондратюк (18. Вадим Воронченко,80), 14. Євгеній Чепурненко – 16.Роман Луценко, 19. Андрій Малюк (10. Дмитро Бровкін,77), 11. Вадим Бовтрук (20. Руслан Черненко,79)

Кристал: 12. Дмитро Карой - 2. Віталій Лілик, 11. Дмитро Кузнєцов(К), 3. Леонід Щербина (18. Артем Сітало,46), 23. Євген Нікіщенко – 20. Олександр Леонов, 7. Валерій Гайдаржі, 10. Максим Грамм (21. Іван Сомов,90+3), 17. Андрій Барладим (19. Дмитро Пилипчук,46), 16. Юрій Комягін – 8. Дмитро Кривий

Голи: Андрій Малюк (8 хв.) Артем Сітало (53 хв.)

Попередження:  Вадим Жук (90+3 хв.)  –  Леонід Щербина (11 хв.), Дмитро Пилипчук (81 хв., вилучення - Небезпечний напад на суперника з ризиком нанесення травми), Дмитро Кузнєцов(90+4), Артем Сітало (90+4)

На 90+5 хв. Богдан Кобець не реалізував пенальті (воротар) (Д)          

До матчу

В гості до лідера чемпіонату, чернігівської «Десни», завітала остання команда чемпіонату, херсонський «Кристал».  До гри важко було очікувати, на те. що гості зможуть створити які-небудь труднощі деснянцям. Все говорило про те, що команда з Чернігова здобуде свої чергові три очка. Проте, гра показала, що слабких суперників в лізі не буває і навіть остання команда може завдати багато проблем більш сильним опонентам.

Порівнюючи склади команд з останніми їх зустрічами в чемпіонаті, тренер «Кристалу» зробив чотири зміни в складі. Місце в воротах зайняв Дмитро Карой, замість основного лівого захисника Олександра Олійника вийшов Нікіщенко, в центрі захисту Щербина змінив Артема Сітало, а Андрій Барладим замінив на лівому фланзі півзахисту Олексія Мазуренко.

Склад «Десни» після Тернополю зазнав лише трьох змін. Повернулися до складу основні Кондратюк, Бовтрук і Луценко, змінивши Воронченко, Черненко та Фурту відповідно.

Матч

Почали команди спокійно, ніхто нікуди поспішати не збирався. Першого удару по воротах на четвертій хвилині матчу завдав півзахисник «Десни, Чепурненко, проте після його дальнього удару  м’яч полетів вище воріт. Та вже через чотири хвилини чернігівці повели в рахунку . Довга передача за спини захисників(правий оборонець «Кристалу» помилився в вибором позиції і м’яч його просто перелетів) на Луценка, який опинився на лівому фланзі атаки, Роман спокійно обробив м’яч, наблизився до штрафної і точно віддав в ноги Андрію Малюку(який до речі вже другу гру починає в основному складі), нападнику залишалось лише с пари метрів  в дотик відправити м’яча у ворота. В той момент здавалось, що «Десна» без проблем здобуде свою чергову перемогу.

«Кристал» після такого початку не довго приходив до тями і майже одразу спробував відповісти своїми атаками. Спочатку Леонов після навісу зліва мав змогу обробити м’яч та пробити по воротах, але йому вчасно завадили, а потів на шістнадцятій хвилині вже Максим Грамм змістившись знову ж таки з лівого флангу пробив із-за меж штрафної вище воріт. Це був фактично перший удар херсонців в матчі.

«Десна» зрозумівши, що так рано віддавати ініціативу супернику не можна, організувала декілька своїх атак. Бовтрук пройшов центром поля та віддав пас на ліво Анелікову, який навісив точно на Луценка, проте йому пробивати було не зручно і він скину м’яч під удар все тому ж Бовтруку, Вадим бив низом в ближній кут воріт, проте м’яч пройшов поряд зі стійкою воріт.

Через дві хвилини вже Луценко організував сольний прохід своїм правим флангом, обігравши попутно трьох гравців гостей та прострілив на Бовтрука, той прийняв м’яч, але вирішив сам не пробивати та скинув під удар Кондратюку, але удар того заблокували, а Чепурненко з другої спроби запустив кулю знову вище воріт.

Ще через дві хвилини Чепурненко мав третю спробу пробити по воротам та м’яч і в трете полетів вище воріт. Взагалі у Євгена цього дня удар зовсім не йшов. Його партнер по півзахисту Петро Кондратюк, був більш точний, але зібравши в штрафній весь захист «Кристалу» йому не вдалося завдати сильного удару і воротар гостей спокійно забрав м’яч.

Показавши хто господар поля «Десна» вирішила взяти паузу  і практично всю другу половину першого тайму м’ячем володів «Кристал».

На 28 хвилині про себе нагадав форвард херсонців, Дмитро Кривий, який в останніх матчах роззабивався, але після навісу Леонова точного удару головою йому завдати не вдалося. Через хвилину все той же Кривий заробив небезпечний штрафний по центру воріт, сам же його і виконав та пробити стінку не зміг. Трохи пізніше Нікіщенко змістившись зліва та завдав дальнього удару на вдачу, проте м’яч полетів далеко від воріт.

Кінець тайму все ж таки був за господарями. Спочатку Петро Кондратюк головую замикав навіс зі штрафного Жука, не точно, а потім Луценко після скидки від Малюка запустив м’яча поряд з дев’яткою воріт. Таким чином на перерву «Десна» пішла ведучи в рахунку і з впевненістю, що переможним рахунок залишиться і в другій половині.

Початок другого тайму чимось був схожий на перший. Команди довго «запрягали», першого удару завдала «Десна». Кондратюк на 49 хвилині не зміг сильно пробити по воротах і Карой спокійно перевів м’яч в сторону. А вже за чотири хвилини (на восьмій хвилині другого тайму, так само як в першому таймі) «Кристал» зрівняв рахунок. Комягін подав зі штрафного зліва у воротарський майданчик, Федоренко замер в очікуванні, чи прилетить до нього м’яч, чи опонент встигне до м’яча раніше. В підсумку вийшовший на заміну центральний захисник Сітало спокійно головою переправив м’яч у ворота (до речі перший і єдиний удар у створ воріт чернігівців).

В цей момент «Десну» просто «обрубило», напевно ніхто з гравці господарів такого від опонентів не чекав. А херсонці продовжили атакувати, їх вперед дуже настирно підганяла лава запасних, де вибудувалась схема 1-2, іноді міняючись на 1-1-1. По переду був напевно головний тренер, а трохи далі помічник та лікар. Кожен з них намагався підказати щось своє команді, емоційно реагуючи на все що відбувалося на полі.

І «Кристал» насправді першу половину тайму провів на половині поля деснянців. В черговий раз спрацювала зв’язка Леонов-Кривий, проте удар останнього головою пройшов поряд зі стійкою, а можливість для голу була напевно найкраща за матч, не рахуючи взяття воріт. Далі пробивали Пилипчук та Грамм, проте їх удари вже були не такими небезпечними і пішли далеко від воріт.

«Десна» прийшла до тями аж на 33 хвилині, зрозумівши, що будучи фаворитом матчу, саме їй треба показувати свій клас на своєму полі та виривати перемогу.

Сприяли цьому і три заміни, які провів помічник Рябоконя (сам тренер був відсутній на лавці запасних, про те на грі був). На поле вийшли Бровкін замість малопомітного Малюка), Черненко замість втомленого Бовтрука та Воронченко, який замінив Кондратюка. Саме заміна останнього напевно мала ключовий вплив на результат.

На 35 хвилині захисник «Десни» Каваців після навісу Чепурненко пробив головую вище воріт (Карой ще до удару завалився на газон). А через хвилину стався один із ключових епізодів гри. Пилипчук грубо вдарив по ногам Жука, визвавши обурення і гравці «Десни» і трибун. Арбітр матчу без роздумів показав винуватцю червону картку і важно сперечатися з таким рішенням арбітра, фол тягнув саме на такий колір картки.

Отримавши чисельну перевагу господарі поля пішли на останній штурм воріт. На 42 хвилині навіс Луценка справа на голову Черненко перервав Карай, забравши м’яч руками. Далі були удари вище воріт від Воронченко, та удар в спину захисників від Кобця.

Апогеєм матчу стала п’ята додана хвилина матчу (із чотирьох доданих, які розтягнулись через заміну та затримки часу). Після чергового навісу в штрафну, захисники «Кристалу» вибили м’яч точно на ногу Чепурненко, той пробивав зльоту і м’яч по дорозі влучив в руку захиснику. Арбітр без роздумів вказав на точку. Якщо розглядати цей епізод з точки зору правил по трьох основних пунктах, про які нам постійно говорять футбольні експерти, то по-перше, м’яч летів в створ воріт, по-друге відстань між місцем удару та захисником була більше 4-5 метрів, по-третє рука знаходилась в природному положенні і гравець «Кристалу» спеціально не грав рукою. Тому виходить, що перші два пункти за призначення пенальті, а третій пункт ні. Арбітр матчу знаходився біля епізоду і мав відмінний кут огляду та прийняв скоріше за все вірне рішення.

Штатним пенальтистом у «Десні» є Петро Кондратюк, проте його якраз за 10 хвилин до того змінили, тому пробивати одинадцятиметровий взявся інший досвідчений гравець деснянців, Богдан Кобець. Він пробив в нижній правий (від воротаря) кут воріт та Дмитро Карой вгадав напрям польоту м’яча і відбив того на кутовий. Проте подавати кутовий арбітр матчу вже не дозволив і дав фінальний свисток. Гравці та персонал «Кристалу» одразу оточили арбітра зі своїми претензіями до нього, гравці «Десни» в свою чергу намагались арбітра захистити. Та пристрасті швидко ущухли, херсонці були задоволені завойованим одним очком, а Богдан Кобець ще десь з хвилину лежав в штрафній, не розуміючи. як він не приніс перемоги «Десні».

Після матчу

В будь-якому випадку винуватити Богдана нема в чому. Команда повинна була все вирішувати раніше, але чи то недооцінка суперника, чи хвилинна втрата концентрації в моменті з голом, але «Десна» не дорахувалась таких бажаних двох очок. «Кристал» в свою чергу довів, що знаходиться в підвалі таблиці не справедливо і має намір виправити цю ситуація в найближчий час.

Сергій Вертіль спеціально для fcdesna.at.ua


Переглядів: 7371 | Додав: Serhey007 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024