Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2012 » Вересень » 16 » Десна 2:1 Єдність. Справжнє дербі
Десна 2:1 Єдність. Справжнє дербі
12:53

м.Чернігів. Стадіон ім.Ю.Гагаріна. Початок о 17.00.

Арбітр: Романов Д.М. (Дніпропетровськ) 

Асистенти арбітра: Левченко М.М. (Кривий Ріг), Корабльов Д.В. (АР Крим)

4-й арбітр: Вашкевич Ю.В. (Чернігів)

Інспектор ФФУ: Валенко Е.А. (Львів)

Десна: Федоренко Андрій, Жук Вадим, Каваців Ярема, Бриль Олександр, Анеліков Денис, Стеценко Олександр (Кобец Богдан,46), Кондратюк Петро (Орехов Олег, 90+4), Чепурненко Євген (Бровкін Дмитро, 86), Черненко Руслан (Луценко Роман, 69), Бовтрук Вадим (Малюк Андрій, 83), Мельник Вадим.

Єдність: Русак, Ковальчук, Сосєдко, Цап, Єрошенко (Махлоїв, 88), Соботюк, Сердюк, Журба, Гриб, Атаманюк (Сікорський, 54), Гунченко (Інджибашвілі,70).
Голи: Кондратюк Петро (51 хв.), Мельник Вадим (83 хв.) - Соботюк Сергій (35 хв.)
Попередження: Бровкін Дмитро (90+1 хв) - Білий Василь 59, Сосєдко Владислав 71 (вилучення - Фол останньої надії), Інджибашвілі Амберк 78
До гри

На стадіоні імені Ю.Гагаріна на глядачів очікувало чернігівське обласне дербі. І забігаючи вперед можна констатувати, що дербі удалося.

«Єдність» початок сезону фактично провалила. З восьми зустрічей, команда змогла перемогти лише в одній (виїзд до Тернополю). Так, у минулому турі на своєму полі вони програли аутсайдеру групи «Кристалу» і звісно мали бажання реабілітуватися в матчі з «Десною». В свою чергу, господарі поля на даний момент є лідерами чемпіонату і звісно  беззаперечними фаворитами в сьогоднішньому матчі, тому можна було прогнозувати легку перемогу «сіверян». Але на те і дербі, що всі перед матчеві розклади відходять на другий план, коли арбітр дає свисток про початок матчу.

Якщо порівнювати склади команд з минулим туром, то у складі «Десни» відбулось чотири зміни: замість травмованого Чуланова, Кобця, Акчуріна і Бровкіна на поле вийшли Бриль, Анеліков, Стеценко і Бовтрук. Мельник із захисту перемістився на позицію нападника.

У гостей відбулось лише три зміни: замість Білого, Інджибашвілі і Сікорського на поле вийшли Цап, Гриб і Соботюк.

Також треба зазначити, що команда із Плисок є однією з наймолодших в чемпіонаті (середній вік трохи більше 21 року), в той час як середній вік гравців «Десни складає майже 25 років. Цей факт також мав свій вплив на кінцевий результат у зустрічі.

  Матч

Команди розпочали матч не спішно. «Десна» намагалися атакувати за допомогою довгих передач в боротьбу на «потужного» Мельника, гості відповідали своїми швидкими атаками.

Перша небезпека виникла вже на другій хвилині. Анеліков навісив в штрафний майданчик, де Черненко мав гарну можливість пробити по воротам, але не вдало зупинив м’яча. «Єдність» відповіла своїм штрафним, метрів з 30 потужно пробив Ковальчук, не точно.

Взагалі перші 30 хвилин матчу були малоцікавими. Півзахисту «Десни» не вистачало мобільності, тому вся небезпека біля воріт Русана виникали лише після навісів чи стандартів. Так, Кондратюк мав небезпечний штрафний по центру воріт, але удар вийшов слабким і воротар «Єдності» спокійно спіймав м’яч.  Трохи пізніше, після навісу Черненко, з льоту пробивав Бовтрук, вище воріт.

Гості на кожну атаку «Десни» відповідали своїми. І якщо дальній удар Сердюка мав мало шансів на успіх, то на 26 хвилині Атаманюк добре прийнявши м’яч, на замасі прибрав суперника і влучно пробив в самісіньку дев’ятку воріт. Але Федоренко зайняв правильну позицію у воротах і легко забрав м’яч. Та й він вже на 35 хвилині матчу був безсилим. Швидкий прохід Гунченко по лівому флангу завершився прострілом, захисники «Десни» не встигли перервати політ м’яча уздовж штрафної, а на дальній штанзі Соботюк встиг переправити м’яч у ворота.

Через дві хвилини для господарів поля могло стати все ще гіршим. Гриб на лінії штрафної знайшов момент для удару і пробив обвідним ударом в дальній кут, Федоренко м’яч не дістав, але на допомогу прийшла штанга. Нічим відповісти в першому таймі суперникам «сіверяни» так і не змогли.

Друга половина матчу почалася із замін: у «Десни» замість малопомітного Стеценка на поле вийшов Кобец, у «Єдності» Голубчанський замінив автора єдиного гола Соботюка.

Можливо ці заміни, а можливо настанови тренерів в перерві, але гра команд в другому таймі різко змінилася. «Десна» змогла забрати собі центр поля, змусивши гостей закритись на своїй половині поля. Проте сама тактика «сіверян» не змінилася, навіси та дальні передачі вперед продовжилися. І саме вони в результаті принесли їм перемогу. Вже на 50 хвилині матчу рахунок став рівним. Анеліков з лівого флангу виконав свій черговий навіс, і на відміну від першого тайму, м’яч знайшов свого адресата. Кондратюк випередив усіх в штрафній і головою не сильно пробив в сторону воріт, невеличкий рикошет від захисника «Єдності» і м’яч в воротах.

Через 5 хвилин Чепурненко мав можливість двічі продемонструвати своє вміння пробивати по воротам. Спочатку його удар зірвався і  м’яч полетів вище воріт, після скидки м’яча від Бриля, а потом зі штрафного пробив в дев’ятку воріт. Здавалось би це вірний гол, але Русан в карколомному стрибку перевів м’яча на кутовий.

Гол у ворота гостей назрівав, але всі старання могли піти нанівець, коли після подачі за штрафного від Цапа м’яч вдарився в землю і несподіваний відскік став сюрпризом для Федоренко, який якимось дивом зумів цей м’яч відбити головою на кутовий. Фактично це була єдина можливість «Єдності» забити у другому таймі. Далі атакувала тільки «Десна».

На 71 хвилині стався ще один важливий момент, гості залишилися в меншості. Чепурненко виконав хороший розрізний пас через центр поля, на який відгукнувся Мельник, вискочивший із-за спин захисників. Соседко нічого не залишалось як притримати нападника та в результаті завалити його на газон, зірвавши вихід один на один. Яке ж дербі без вилучення, подумав арбітр матчу і без вагань показав захиснику червону картку.

Штрафний виконав Чепурненко, на цей раз він пробив в інший кут воріт низом, але і тут Русан врятував свою команду.

Тиск на ворота гостей ще збільшився. Нагоду забити переможний м’яч мали Кондратюк і Чепурненко. Перший знову пробивав головою після навісу Анелікова(удар вийшов не сильний), а другий приклався зльоту, після скидки від когось із захисників «Єдності»(вище воріт).

Героєм же матчу судилося стати саме капітану «Десни», він весь матч був одним із самих помітних гравців на полі і заслуговував на свій гол. Черговий прохід по флангу, цього разу справа від Луценка, навіс і Мельник головою переправляє м’яч точнісінько в кут воріт. Треба зазначити, що це його перший гол у футболці чернігівської «Десни».

Закінчилася гра ударом відчаю з центру поля від Кавальчука, який до речі був одним із найактивніших у складі гостей.

  Післямова

Напевно мало хто очікував, що «Єдність» зможе нав’язати боротьбу господарям поля.  Та на полі глядачі побачили справжнє дербі з напруженим фіналом та вилученням. Можливо «Десна» багатьох і розчарувала своєю грою (особливо в першому таймі) та треба зазначити, що гарна комбінаційна гра не завжди приносить позитивний результат (як вже було з Реал-Фарм). Натомість прагматична і націлена на результат футбол, який останнім часом демонструє команда уже котрий тур приносить перемогу.

Що стосується «Єдності», то ця команда явно знаходиться не на своїй позиції в чемпіонаті, що продемонстрував цей матч і напевно в найближчий час команда з Плисок виправить таке становище.

Сергій Вертіль спеціально для fcdesna.at.ua
Расписание спортивных баталий
Переглядів: 1392 | Додав: azzi | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 3
3 zapad  
0
Да, был на игре, вижу получился объективный репортаж.

2 Sined  
0
Твій звіт опублікували на сайті ПФЛ)

1 Sined  
0
Відмінний репортаж,так тримати!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024