Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2010 » Травень » 12 » "Десна" - "Дністер" 1:2
"Десна" - "Дністер" 1:2
12:08

 Першим гострим моментом поєдинку став епізод, який призвів до призначення дуже неоднозначного пенальті. Футболісти «Дністра» атакували флангом, перевели м’яч на протилежний, де верхову боротьбу на самому куті штрафного майданчика виграв Степанишин. Він головою намагався віддати пас в центр, але м’яч влучив в Анелікова.

От тут і виникає відразу три запитання.

По-перше, є величезні сумніви щодо того, чи був контакт м’яча з рукою (в кращому для арбітра разі м’яч влучив в район пахви). По-друге, Анеліков вів боротьбу з Степанишиним і між ними не було й півметра. При всьому бажанні уникнути контакту з м’ячем не було можливості.

А по-третє (і це головне) суддя в цей момент знаходився за спиною Анелікова, метрах в 12-15 від епізоду. Асистент арбітра, якому все було видно як на долоні, і навіть гравці «Дністра» не апелювали до головного судді…

І тем не менш, Ярослав Козик показав на 11-метрову позначку. Пенальті чітко ударом під поперечину реалізував досвідчений Валентин Полтавець.

Деморалізовані чернігівці за пару хвилин ледь не пропустили вдруге. Міцний і при цьому досить швидкий Каблаш втік від захисників і з лівого кута штрафного пробив в дальній кут воріт. На щастя «Десни», шкіряна куля розминулися з кутом воріт на лічені сантиметри.

Після такого старту гра дещо запокоїлася, що було на руку гостям. Вони впевнено руйнували не надто вишукані атаки чернгівських футболістів, натомість зв’язка Полтавець-Каблаш постійно тримала в напрузі захист «Десни» під час контратак. Гості не соромилися бити здалеку, йти в обіграш в чужому карному майданчику, але нічого гострого створити не зуміли.

А от чернігвці за 5 хвилин до завершення тайму спромоглися ледь не на першу осмислену атаку. Анеліков розкішним діагональним пасом кинув у прорив правим флангом Старенького, той на швидкості обіграв двох суперників, змістився в штрафний майданчик і віддавав на Кондратюка, який набігав паралельним курсорм по центру. Але замість достойного пасу, як завершення красивої атаки, у Старенького вийшов заслабкий поштовх м’яча, і Полтавець вибив м’яч на кутовий.

Другий реальний шанс сіверяни змарнували вже в компенсований арбітром час. На правому фланзі збили Кондратюка, Стоян точно навісив прямо в центр штрафного майданчика, де весь захист «Дністра» дружно прогавив Старенького. Але удар півзахисника «Десни» вийшов напрочуд невдалим – м’яч по дузі пішов значно вище воріт.

Другий тайм також почався з холодного душу для «Десни». Гості виконали верхову подачу в чужий штрафний майданчик, неподалік якого прогулювався Каблаш. Капітан «Десни» Боровков і воротар Пилипенко разом пішли на м’яч за що й поплатилися. Захисник не побачив маневру голкіпера і головою віддав пас назад. М’яч парашутом перелетів через Пилипенка і опустився перед порожніми воротами. Каблаш шулікою кинувся на здобич і забив другий гол.

І лише після цього чернігівці почали переважати суперників. Єлісєєв ледь не забив, замикаючи навіс зі штрафного на дальній стійці. Трошки не влучно. Старенький вдало зіграв під час офсайдної пастки захисників «Дністра» і опинився сам перед воротарем гостей на лінії штрафного майдначика. Але замість удару зльоту, Сергій почав оброблювати м’яч, і досвідчений Лавренцов встиг наблизитися і ліквідувати небезпеку. Той же Старенький вже готовий був головою наносити разючий удар після навісу з фланга Грибанова, але Вишталюк в останню мить зняв м’яч з голови чернігівця…

І все ж наполегливість таки дала результат. Момент вийшов «інфарктним». На 65-й хвилині Грибанов помітив, що Лавренцов вийшов з воріт на кілька метрів і здалеку потужно пробив в бік воріт. М’яч перелетів через голкіпера і врізався в поперечину, від якої упав, як здалося, за лінію воріт після чого вискочив в поле (у воротарських майданчиках на полі стадіону імені Гагаріна такі ями, що траекторія польоту м’яча анітрохи не виглядає дивною). Проте, боковий арбітр відмашку не дав і гра продовжилася. І як продовжилася! Кондратюк на добиванні випередив того ж Лавренцова і Вишталюка і з 4 метрів прообив у… стійку воріт. На щастя, після цього снаряд відскочив до Старенького, який з третьої спроби таки відправив його в сітку.

До кінця гри було ще багато часу, щоб врятувати матч, але на диво у «Дністра» було більше шансів забити втретє. Власне, вони це й зробили після класної чотириходівки-стіночки, але арбітри зафіксували офсайд. А за 5 хвилин до кінця гри Лобан потужним ударом зі штрафного з 33-35 метрів влучив у поперечину (слід віддати належне Пилипенку, який торкнувся м’яча і підкорегував його політ).



Анастасія Мельничук, спеціально для UA-Футбол
Переглядів: 1106 | Додав: DimaX | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 1
1 GLEN  
0
ФУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУУУУУУУУУУУУУУ

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024