Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2009 » Вересень » 5 » Перша Ліга. Перші підсумки та прогнози. Частина 1.
Перша Ліга. Перші підсумки та прогнози. Частина 1.
12:14

ПФК Севастополь

Безумовний та одноосібний лідер змагань. Завершивши минулий чемпіонат на 4-й сходинці, кримчани з перших же турів нової першості взялись штампувати перемоги. До того ж, на початку турніру була озвучена мета – Премєр Ліга! Щоправда, як часто у нас буває, згодом запал трохи згас і голосні заяви відкоригували на «перемоги у кожному матчі», та відклали вирішення питання про підвищення у класі до зими. Саме тоді повинно стати біль-менш зрозуміло чи встигнуть севастопольці до кінця сезону добудувати стадіон, чи вистачить коштів, чи знайде клуб порозуміння з місцевою владою… Коротше кажучи, дуже багато «але», які цілком можуть позначитися на результатах команди. Ще один факт, що свідчить не на користь перспектив кримчан – календар. Більш-менш серйозним суперником команди Лещинського у стартових семи турах стала знекровлена, поглинута кризою, але все ще небезпечна чернігівська Десна, яка спромоглася відібрати очки у лідера. Що ж буде далі, коли доведеться грати з більш серйозними колективами? Питання на це дадуть наступні 4 тури, в яких суперниками команди з південного берега Криму будуть ПФК Олександрія, Дністер, Волинь і Нафтовик.

Статистика:

7: +6=1-0

24 м’яча забито (в середньому 3,42 голи за матч – найкраща атака ліги) 3 пропущено (0,43 за гру)

Кращий бомбардир: Олександр Жабокрицький – 7 голів. Кращий голеадор Ліги.

Прогноз:  3-5 місце.
 

Волинь Луцьк

Напевно, найбільш колоритна та самобутня команда ліги. Не в останню чергу, завдяки її головному тренеру – неперевершеному Віталію Кварцяному. Хто що б не казав, але без нього Волинь зокрема та український футбол загалом, уявити неможливо.

Декілька років поспіль Волинь терпляче чекала на прихильність клубного керівництва та вирішення фінансових та організаційних питань, і ось, нарешті, цього сезону поставлена чітка задача: вихід до Прем’єр-Ліги. Запросивши до молодої команди низку досвідчених виконавців (Мостовий, Шевелюхін, Снитко, Пічкур, Ковалюк, Ндоє), Кварцяний  сформував один з кращих складів у Першій лізі, і лучани, хоч і не без проблем, йдуть до своєї мети. Разом з Севастополем, Волинь залишається єдиною командою, що ще не зазнавала поразок.

На разі я не бачу жодних об’єктивних причин (окрім, хіба що, форс-мажору), які б могли завадити команді з Луцька повернутися до еліти.  І хоча Кварцяний постійно критикує гравців за якість гри (і, потрібно сказати, часто не без підстав), серйозних дорікань до результатів команди поки що нема.

Статистика:

7: +4=3-0

12 забито (1,71 за гру) 4 пропущено (0,57 за гру)

Кращий бомбардир: Олександр Пищур – 3 голи

Прогноз: Головний фаворит змагань. 1 місце.
 
 Геліос Харків

Найбільший прогрес ліги! Враховуючи те, як мучився в минулому сезоні Геліос, ніхто не очікував від харків’ян такого чудового старту. Маючи у своєму розпорядженні досить посередній набір гравців, Кандауров, втім, не став вдаватися до кардинальних змін, віддавши перевагу стабільності та зіграності – і не прогадав! У відповідь скептикам на критику свого тренерського хисту, Сергій  Вікторович створив бойову та непоступливу команду, яка після двох років блідих виступів голосно заявила про себе, посідаючи наразі 3-ю сходинку першості! Проте кидаються у вічі проблеми у захисті, які потрібно вирішувати, аби утриматися у верхній половині турнірної таблиці. Побажаємо Сергію Кандаурову побільше удачі – нехай його тренерська кар’єра складеться ще краще, ніж кар’єра гравця. Хто знає, можливо вже через рік-два цей молодий тренер буде тренувати команду Прем’єр-Ліги.

Статистика:

7: +4=2-1

9 забито (1,29 за гру) 7 пропущено (1 за гру)

Кращий бомбардир: Сергій Борзенко – 4 голи

Прогноз: незважаючи на гарний старт, розраховувати більше ніж на середину таблиці без підсилення складу не доводиться – занадто коротка «лавка» запасних та невисокий індивідуальний рівень гравців. 6-8 місце.
 

ФК Львів

Феєрично вибороли путівку до еліти позаторік, очікувано провалили старт у Прем’єр-Лізі видали чудовий відрізок у другому колі, та коли вже, здавалось, майже вирішили завдання збереження прописки в ПЛ, провалили кінцівку сезону та зі скандалом вилетіли знову до Першої ліги. Всі пам’ятають львівське дербі та свист львівських трибун? Така собі команда-метеор. Неспокійно у стані «городян» і дотепер. Пішов Ковалець, його місце зайняв Беньо, що вже після 4 матчів біля керма команди залишив місце головного тренера для Ігоря Яворського. Не обійшлося і без кадрових втрат: Жданов, Даньків, Кіцута пішли ще перед початком сезону, а в останній день трансферного «вікна» залишив клуб провідний півзахисник клубу та молодіжної збірної України Валерій Федорчук, що перейшов до київського Арсеналу. І лише нещодавно з городянами контракт підписав нападник Тарас Кабанов. Всі ці зміни звісно ж не йдуть на користь ФК Львів. Лише 3 перемоги у семи турах і повний провал у Кубку України – це звісно не те, на що розраховувало керівництво клубу перед початком сезону.

Статистика:

7: +3=2-2

11 забито (1,57 за гру) 3 пропущено (0,43 за гру)

Кращий бомбардир: Валерій Федорчук – 4 голи.

Прогноз: все буде залежати від того, наскільки терплячим буде керівництво львів’ян. Враховуючи всі нюанси, результати можуть бути досить непередбачувані. 2 або 3 місце – все, або нічого.
 

Кримтеплиця Молодіжне

Команда з Молодіжного - яскравий приклад стабільної команди та злагодженого колективу. Хоча без кадрових змін не обходиться. За зимове та літнє міжсезоння в команду прийшли 11 гравців! Але зміни відбувались поступово та продумано, що дозволило майже повністю змінити та зміцнити захист і півзахист команди, запросивши до команди досвідчених та сильних гравців. Якщо подивитись на склад команди з Молодіжного, то кидається у вічі відсутність явних слабких місць, хіба що резерв занадто короткий - лише 22 гравці у заявці на чемпіонат. Чудовий стадіон, розкішна база, гарний склад команди та тренер з ім’ям. Що ще потрібно для повного щастя? На даний момент, у Кримтеплиці усі фактори склались таким чином, що є всі підстави говорити про боротьбу не тільки за медалі, а й за такі бажані перші два місця. Результати команди також говорять про непогані перспективи. Єдину поразку від Арсеналу можна вважати випадковістю. Нажаль, до неї може додатися абсурдна технічна поразка від Волині! Наприкінці зустрічі у Луцьку, Генадій Морозов замість Бабира (1990 р.) випустив Новотрясова (1989 р.), а за регламентом обов’язкову участь у матчі повинен приймати гравець 1990 р.н., або молодше. То ж цілком можливе прийняття рішення про технічну поразку Кримтеплиці. У боротьбі з головним конкурентом за перші місця – це дуже велика розкіш.

Статистика:

6: +3=2-1

9 забито (1,29 за гру) 2 пропущено (0,33 за гру – найкращий захист Ліги)

Кращий бомбардир: Діабі Сулейман – 3 голи.

Мій прогноз: Перша ліга настільки непередбачувана (нажаль більше в закулісних інтригах, ніж у спортивній боротьбі), що можна очікувати на що завгодно. Кримчани за вихід до еліти поборються,але навряд чи туди потраплять. 3-4 місце.
 

Арсенал Біла Церква

Головна сенсація Першої Ліги! Ось так примхи долі часом дають шанс навіть тим, хто на нього не чекав. Такого клубу, як ІгроСервіс більше нема, а Біла Церква отримала команду в Першій Лізі. І потрібно визнати, що цілком заслужено. Ще до старту першості отримавши роль головного аутсайдера, Арсенал ледь не вибився у лідери! І найголовніше те, що це, загалом, цілком справедливо. Клуб самодостатній, керівництво зацікавлене у подальшому розвитку. І дарма, що не мають традицій. Головне, аби було бажання їх створювати. Здобувши перемоги над Сталлю та Кримтеплицею, відібравши очки у Львова і Десни, білоцерківці продемонстрували, що з ними потрібно рахуватись.

Звісно, у команди вдосталь проблем. Перш за все, гра вдома, де потрібно атакувати і розкриватись. Севастополь показав, що Арсеналу краще грати на виїзді, розгромивши дебютанта змагань 2:7. Але білоцерківці не знітились і в наступних двох матчах здобули 4 очки і наразі посідають цілком заслужене 6-те місце. Що чекає на цю команду далі? Напевно, що спуск до низу турнірної таблиці. Запалу надовго не вистачить, а гравці в команді хоч и досвідчені, та рівень їх невисокий. Але головне завдання – зберегти прописку в Першій Лізі, я впевнений, білоцерківці виконають.

Статистика:

7: +3=2-2

8 забито (1,14 за гру) - 11 пропущено (1,57 за гру)

Кращі бомбардири: Роман Піцур та Константин Деревльов – по 3 м’ячі.

Прогноз: як би не намагались підопічні Ігора Артимовича, але без підсилення складу на багато розраховувати не варто. 9-12 місця, а може й нижче.
 
Продовження підсумків початку чемпіонату (ще дві частини) слідує...
Сергій Гапшенко
Переглядів: 1305 | Додав: FAUST | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024