Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2009 » Вересень » 6 » Перша Ліга. Перші підсумки та прогнози. Частина 2.
Перша Ліга. Перші підсумки та прогнози. Частина 2.
13:26

Сталь Алчевськ 

Команда стартувала без особливих провалів (окрім першого туру) і успіхів. Маючи непоганий стабільний склад, та, підсилившись під кінець трансферного вікна ще двома гравцями з дублів Металурга (Д) та Шахтаря (Гордя і Молдован), можна ставити завдання вище, ніж середина таблиці. Хоча на підвищення в класі алчевці не претендують. Виконують локальні завдання, тримають рівень, а зараз навіть можуть і за п’ятірку поборотися… Не знаю, як кому, а мені здається, що ця команда може більше. Тільки де гарантії того, що це потрібно керівництву? Ось так і плетуться в середині першості: коли припече – виграють, дадуть наказ зверху  – можуть заграти краще, але більшість часу знаходяться як у летаргічному сні.

То ж сьоме місце і спогади про Вищу лігу….

Статистика:

6: +3=1-2

8 забито (1,33 за гру) - 6 пропущено (1 за гру)

Кращий бомбардир: Олександр Акименко – 3 м’ячі

Прогноз: середина турнірної таблиці, а там як карта ляже. 7-12 місця.
 

Динамо-2 Київ

На даний момент молоді динамівці провели в чемпіонаті лише 4 гри. Причиною тому різноманітні переноси матчів та участь гравців киян у чемпіонаті Європи віком до 19 років. Загалом, з минулорічного складу залишилось дуже мало гравців. Бойко, Воронков, Фартушняк і Морозюк перейшли в Оболонь, Допілка - в Кривбас, а до першої динамівської команди забрали Петрова, Гармаша і Коркішко. То ж Литовченко і Калитвінцеву знову доводиться створювати, по суті, нову команду із гравців 1991-93 року народження. Звісно, що і особливих турнірних завдань Динамо-2 не має. Головне – підготовка нових гравців для Динамо, з чим в останні роки вони успішно справляються. А поки що 3 перемоги та одна розгромна поразка від Севастополя. Не так вже й погано, як для гравців такого віку.

Статистика:

4: +3=0-1

8 забитих (2 за гру) – 8 пропущено (2 за гру)

Кращі бомбардири: Володимир Коваль та Сергій Рибалка – по 3 м’ячі.

Прогноз: 7-8 місце.
 

Нафтовик-Укрнафта Охтирка

Маючи, за мірками Першої ліги, непоганий склад гравців, Нафтовику все ж завжди чогось не вистачає. Після вильоту з Вищої ліги не вистачало грошей, потім тренера. В цьому сезоні фінансова ситуація хоч і не ідеальна, але у порівнянні з іншими клубами цілком задовільна. Та найголовніше, що до команди повернувся Сергій Шевченко, з яким у охтирчан пов’язані приємні спогади про вихід до Вищої Ліги. І нехай закріпитися у еліті вітчизняного футболу Нафтовику не вдалося, проте роки, коли тренером був Шевченко, є найуспішнішими в історії футбольної команди з Охтирки.

Сезон минулий та початок нинішнього для Нафтовика були явно невдалі, але з приходом нового тренера охтирчани здобули дві перемоги, одного разу зіграли в нічию та одного разу програли, до того ж лише у серії післяматчевих пенальті поступились в 1/16 Кубку України Донецькому Металургу. В цілому, можна сказати, що з приходом Шевченка гра у цієї цікавої команди налагоджується, втім про якісь серйозні завдання мова поки що не йде.

Статистика:

7: +2=3-2

11 забито (1,57 за гру) – 8 пропущено (1,14 за гру)

Кращі бомбардири: Богдан Єсип та Валерій Іващенко – по 3 м’ячі

Прогноз: йде формування нової команди. 8-9 місце.
 

ПФК Олександрія

Одна з найбільш стабільних команд Першої Ліги. Поступово, з року в рік набираючи хід, цього сезону олександрійці зібрали справді цікавий склад гравців та тренерів. Провівши досить стриману селекцію за весь трансферний період, олександрійці створили, напевно, найбільш гучну сенсацію Першої Ліги під його занавіс, запросивши на тренерську лаву Сергія Ковальця! А вже через 2 дні після представлення нового тренера до лав команди приєднався молодий нападник Ворскли – Роман Локтіонов. Хоч в голос про мету поборотися за еліту ніхто начебто і не говорить, але всі, від гравців до тренерів, чудово розуміють – Олександрію задовольнить тільки одне з перших двох місць. А отже маємо змогу подивитись на те, чи зможе молодий та амбіційний Сергій Ковалець виконати поставлене завдання та підтвердити свої високі професійні амбіції, тим паче, що завдання досить непросте – Олександрія наразі займає лише 10 місце і вже 4 тури поспіль не знає смаку перемог. Відчутні проблеми як у нападі, так і у захисті. Роботи багато, але потенціал у команди дуже пристойний.

Статистика:

7: +2=3-2

9 забито (1,29 за гру) – 7 пропущено (1 за гру)

Кращі бомбардири: Юрій Целих та Ігор Чередніченко – по 2 м’ячі

Проноз: Якщо я не помиляюсь в своїй вірі у тренерський хист Сергія Ковальця, то Олександрія повинна поборотись за вихід до Премєр-Ліги. Суперником скоріше за все буде ФК Львів, та, можливо, втрутиться у боротьбу Кримтеплиця. 2-4 місце.
 
 

Десна Чернігів

За своєю скандальністю Десна могла б спокійно посперечатися зі столичним Арсеналом. За іронією долі, ці два клуби повязують досить дружні відносини, не в останню чергу завдяки тому, що у Арсеналі працює Олександр Томах, який, будучи тренером Десни, вивів її у Першу Лігу.

Чернігівці так і не можуть оговтатись від цілої низки змін президентів клубу, яка почалась після скандалу «імені Савченко» і продовжується до сьогоднішнього дня. Тасування складу, зміни тренерів, президентів. Від колись грізної команди залишилась лише тінь. За зимнє і літнє міжсезоння команду залишили майже всі гравці основи! Федоренко, Щедраков, Зейналов, Пічкур, Шарпар,Зарицький, Кучеренко, Гребінюк, Кілікевич - всіх і не перерахувати. Дивно, але навіть за таких проблем Десна продовжує виступати досить пристойно. І хоча старт сіверян не можна визнати вдалим, проте і провалом результат з 9 очок в семи турах, в ситуації, коли стояло питання взагалі про припинення існування клубу, назвати не можна. Є надія, що ситуація трохи поліпшиться. Вже офіційно призначено тренером Рябоконя,підписано Єрмоленка. Хто знає, можливо скоро Чернігів знову битиме рекорди відвідуваності в першій лізі.

Статистика:

7: +2=3-2

6 забито (0,86 за гру) – 7 пропущено (1 за гру)

Кращий бомбардир: Артем Мостовий – 2 голи

Прогноз: якщо у клубі і надалі відбуватимуться скандали - не уникнути боротьби за виживання. Але маємо надію на краще. 10-12 місце.
 
 

Зірка Кіровоград

Один з трьох дебютантів Першої Ліги. Свого часу грізна команда, учасник вищої ліги, наразі кіровоградський клуб переживає не найкращі часи. І вихід та закріплення у першій лізі вже є успіхом. Старт команди, загалом, можна визнати як вдалий. Без особливого підсилення та серйозних коштів зібрати пристойну команду не так вже й легко.

Стартували кіровоградці дуже невдало, потрапивши під каток з назвою «Севастополь» - 4:0. Але вже в наступному турі дебютант змагань відібрав бали у грізної Волині. А в останніх двох турах Зірка взагалі здобула дві «сухі» перемоги над Феніксом та Енергетиком, а це, як-не-як, прямі конкуренти Зірки у боротьбі за виживання. Враховуючи, що у двох наступних турах суперниками кіровоградців будуть ФК Харків та Арсенал цілком можливо розжитися же, як мінімум, однією перемогою.

Статистика:

7: +2=3-2

8 забито (1,14 за гру) – 10 пропущено (1,43 за гру)

Кращий бомбардир: Олександр Кочура – 3 м’ячі

Прогноз: стабільно та впевнено набирають очки у матчах з конкурентами. 13-15 місце.
 
Згодом чекайте на третю частину....
 
Сергій Гапшенко
Переглядів: 1220 | Додав: FAUST | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 Васёк  
0
Десна Чернигов!ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕ!

1 Furor  
0
Десна чемпион!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024