Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Березень » 11 » Весна прийшла. Футболу – дорогу! (Оновлено).
Весна прийшла. Футболу – дорогу! (Оновлено).
20:05

У  двох меморіалах 

У святковий день восьмого березня деснянці провели свій перший  у нинішньому році спаринг на трав’яному полі. Вони помірялися силами з одним із фаворитів  другої ліги – київською командою «Оболонь-Бровар». Гра, що відбулася на навчально-тренувальній базі «пивоварів» у Бучі, виявилася досить жвавою. Перевага підопічних Олександра  Рябоконя  матеріалізувалася у два голи, які забили  Єгор Картушов та ймовірний новобранець,  екс-гравець маріупольського «Іллічівця-мол.» Руслан  Кисіль. У свою чергу  кияни відквитали один м’яч. 

  Відзначимо, що це був дванадцятий  контрольно-тренувальний матч деснянців у  рамках підготовки до весняної частини чемпіонату 2014/15. У січні вони вже вкотре взяли участь у традиційному Меморіалі Олега Макарова. А в лютому стартували в Меморіалі  Олександра  Щанова –  ще одних  змаганнях, організованих Київською обласною федерацією футболу.  У першому з цих турнірів чернігівці зіграли на груповому етапі, а у другому дійшли до півфіналу. 

Їхніми ж суперниками у поєдинках на штучних полях Кончі-Заспи та Щасливого були прем’єрлігівський «Олімпік» (Донецьк),  першолігівське «Динамо-2» (Київ), друголігівські «Оболонь-Бровар» та «Енергія» (Нова Каховка), а також провідні аматорські команди пристоличної області. 

Треба відзначити, що у попередні роки участь  «Десни» у Меморіалі Макарова розглядалася як так званий втягувальний етап підготовки. Так було й нині. А ось у лютому  і березні впродовж багатьох років деснянці,  як правило,  виїздили у Крим, де природно-кліматичні умови  дозволяли проводити справді повноцінні навчально-тренувальні збори. «Однак сьогодні маємо те, що  маємо, – говорить Олександр Рябоконь. – Я, звісно, не був у захваті від того, що під час Меморіалу Щанова  довелося грати і тренуватися на штучному покритті. Проте необхідно сприймати реалії такими, якими вони є. Дивімося правді у вічі; у країні настав тяжкий період, коли мусимо, як-то кажуть, затягувати паски. Звісно, це стосується  й усіх аспектів життєдіяльності нашої команди. І маю підстави сказати, що деснянці це глибоко усвідомлюють». 

…І «голи» від …директора 

Разом із тим маємо констатувати, що в ці дні вперше за багато років «Десна», дислокуючись у Чернігові,  мешкає не на стадіоні імені Гагаріна.  Команді були названі такі ціни за проживання, що, врешті-решт, деснянці перебралися в готель «Брянськ», де номери не тільки кращі, а й майже удвічі… дешевші. 

А ще  Віктор  Бакай, котрий минулої осені був  призначений директором державного підприємства «Олімійський  навчально-спортивний центр «Чернігів» (стадіон імені Гагаріна – в його структурі),  ошелешив футбольний клуб пропозицією щодо розмірів оренди основного й додаткового футбольних полів. 

До речі, рік тому, коли «Десна» у чвертьфіналі розіграшу Кубка України  приймала  донецький «Шахтар», на післяматчевій прес-конференції наставник гірників Мірчо Луческу тепло відгукнувся про  «Десну», чернігівських уболівальників. Водночас він висловив здивування з приводу того, що «команда такого рівня має таке поле». « Поле, – зауважив іменитий фахівець, – треба привести  хоча б у більш-менш нормальний стан, аби гравці одержували задоволення від гри, а не просто  боролися». А ще зранку в день того матчу трапився такий епізод. Маестро засумнівався, чи відповідають одні з футбольних воріт установленим правилами розмірам. І він мав рацію. Ворота, які справді відчутно провисли, у пожежному порядку «підправили». 

А минуло дев’ять місяців – і інспекційна комісія Федерації футболу України, до складу якої увійшли фахівці з питань  стадіонів і безпеки проведення змагань, у свою чергу звернула увагу, зокрема, на оті ж простенькі конструкції. Було зафіксовано, що на стадіоні імені Гагаріна «футбольні ворота застарілого зразка, вони в аварійному стані й потребують термінової заміни». Вельми критично було оцінено і стан основного та додаткового футбольних полів. 

Загалом же, нинішні футбольні огріхи головної чернігівської спортивної арени одержали відображення в шістнадцяти різних позиціях.  Серед нихі такі недоліки, виправлення яких не потребує особдивих зусиль.Однак складається враження, що нині пан Бакай «знайшов себе» в іншому –« забивати голи» футбольному клубу.

 Гарячий подих старту 

І насамкінець – про нинішні зміни у складі «Десни». Вони незначні. З самого початку підготовчого періоду прибули на оглядини оборонець Євген  Єлисеєв та півоборонець Антон Крамар, які вже одягали футболки нашої команди. А  перед завершальним етапом нинішніх приготувань у розташуванні команди з’явився й вищезгаданий нападник Руслан Кисіль, котрий, за свідченням очевидців, добре проявив себе під час спарингу в Бучі. Разом із тим із різних причин залишили «Десну» воротар Андрій Федоренко, нападник Юрій Фурта, півоборонці Вадим Воронченко та Ярослав Сердюк. 

 А весняний старт уже зовсім близько. У суботу, 21 березня, «Десна», яка після осінніх протистоянь посідає шостий турнірний рядок,  прийматиме на стадіоні імені Гагаріна криворізьку команду «Гірник». 

P.S. Коли цей матеріал уже було підготовлено, у розташуванні «Десни» з»явився відомий своїми виступами у чемпіонатах України і Росії вихованець чернігівської СДЮШОР «Юність» Денис Скепський ,останнім клубом якого був ФК «Сахалін».

І ще. ФК» Суми» виявив готовність приїхати цими днями у Чернігів для контрольно-тренувального матчу з «Десною» .Але виникла проблема – де знайти придатне для такого спарингу поле?


Віктор МУХА 
спеціально для fcdesna.at.ua 

Переглядів: 2893 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024