Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2010 » Лютий » 19 » Від «Соколки» до «Гагаріна».
Від «Соколки» до «Гагаріна».
18:02

Диво в Добрянці
Утім, запевняє почесний голова обласної футбольної федерації (ЧРФФ) Валерій Полєвой, є на Чернігівщині й стадіони, що ними їхні власники мають усі підстави пишатися. «Ще п’ять-шість років тому «Полісся» з Добрянки приймало суперників на полі, оточеному кількома рядами трибун зі звичайними лавками, − розповідає він. − Нині ж, завдяки президентові клубу Івану Чаусу, на затишному клубному стадіоні встановили індивідуальні сидіння, є крита ложа преси, а газон − один із найкращих в області».

Похвала від Луческу
«Заслуговує на увагу й арена у Плисках, де грають перша і друга команди клубу «Єдність», − продовжує Полєвой. − Пластикові сидіння, електронне табло, чисті підземні роздягальні, поруч − майданчик із штучним покриттям. До речі, якість тамтешнього поля відзначав румунський тренер Мірча Луческу, коли донецький «Шахтар» проводив у Плисках матч Кубку України». За словами почесного голови ЧРФФ, комфортні стадіони мають Кобижча, Бахмач і Ніжин. Остання арена, до речі, шість років тому приймала поєдинок Кубку УЄФА серед жіночих команд.

Плацдарм зенітної батареї
Найстаріша та найбільша арена регіону − стадіон, що в 1961-му отримав ім’я першого космонавта Юрія Гагаріна, − побудований у 1936 році. Під час Великої вітчизняної війни спорткомплекс, на території якого розташовувалася зенітна батарея, суттєво постраждав від ворожих бомбардувань. До повноцінного життя споруду повернула лише реконструкція, яку завершили у 1960 році. Саме тут приймає суперників місцева «Десна».

Аванс від ФФУ
Зараз 12-тисячний стадіон, лише одна трибуна якого обладнана індивідуальними сидіннями, виглядає дещо застарілим. Однак його директор Олександр Овчаренко сподівається, що скоро чернігівці зможуть побачити арену іншою − сучасною і зручною. «Так, Федерація футболу України надає нам право проводити відбірні матчі жіночих чемпіонатів світу та Європи, однак я розумію, що це − аванс, який треба відпрацьовувати. Вже майже рік ми перебуваємо на балансі Міністерства у справах сім’ї молоді та спорту, на допомогу якого дуже розраховуємо», − зазначає він.

Оптимістичний погляд
«Наразі вже існує чотирирічний план розвитку спорткомплексу. Реконструкція проходитиме поетапно. Спочатку треба оновити бігові доріжки. Далі прийде черга підтрибунних приміщень − залу для важкої атлетики, роздягалень і санвузлів, а також легкоатлетичного манежу, − каже Овчаренко. − Я дивлюся в майбутнє з оптимізмом, та й у Міністерстві спорту запевняють, що всі плани реконструкції будуть втілені у життя».

Переглядів: 1270 | Додав: DimaX | Рейтинг: 4.5/6 |
Всього коментарів: 5
5 Капс...лок?  
0
ребята у нас в Чернигове по крайней мере 3 более менее стадиона , кроме Гагарина это ещё Юность и Текстильщик, которые в таком жопошном состоянии....
на фоне большинства обл. центров мы бедняки-безнадёги, неужели нельзя привести стады в нормальное состояние...
ладно Гагарина спихнули на госбюджет, но ведь хотябы чтото нужно делать...
на Юности играет в чемпионате области молодые пацаны, на Текстильщике лучшая женская команда Украины...
а ведь это то немногое что у нас есть, ну да плюс может ещё база сборной по биатлону...
вы вдумайтесь у нас нет ни крытого катка, ни дворца спорта...те спортзалы что есть только и называются спортзалами, так как арен нет...
волейбольный клуб играет в спортзале педа...

4 Izum)  
0
забор на гагарина тоже надо бы подкрасить=)

3 dmytro  
0
да если б новый построили, даже маленький. но.... денег некому в чернигове на такое выделять:(

2 гость  
0
СТО под восточной трибуной тоже уберут или об этом тишина? ;))

1 Furor  
0
И всёравно,новое есть новое,а старое есть старое.Никакая реконструкция не превзойдёт новое,которое зделано с нуля,а по деньгам так ещё и дороже будет.Может всётаки стоит задуматса?!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024