Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2009 » Квітень » 20 » Анонс 24-го туру.
Анонс 24-го туру.
22:23
Позаду вже чотири весняних тури і, що особливо приємно відзначити, на всіх поверхах турнірної таблиці, як і раніше, спостерігається неабияка боротьба. У новому році жодній команді першої ліги не вдалося уникнути непередбачених осічок. Останній тур видався просто таки «чорним» для лідерів першості - «Оболоні», «Закарпаття» і ПФК «Севастополя», які дружно не дорахувався очок на виїзді. З одного боку це добре - зберігається інтрига, болільницький інтерес, але ж зовсім скоро комусь з цих клубів змагатися в елітному дивізіоні, де зовсім інший рівень гри, швидкість ухвалення рішення і ціна допущеної помилки! Звичайно, при бажанні завжди можна послатися на те, що під Прем'єр-лігу спонсори напевно знайдуть додаткові кошти, за які можна буде провести гідну селекційну роботу. Одним словом, будемо дивитися.

Можна з великою часткою ймовірності припустити, що звітний тур стане далеко не найбільш відвідуваним, адже поєдинки відбудуться в розпал робочого тижня. До того ж у вболівальників є альтернатива у вигляді телетрансляций півфіналу Кубка України «Металіст» - «Ворскла» і перенесеного матчу Прем'єр-ліги «Арсенал» - «Таврія». Але, тих, хто все-таки викроїти час і відвідає матчі першості першої ліги, чекають такі протистояння:

Почну з лідерів. Третя команда ліги ПФК «Севастополь» приймає Овідіопольський «Дністер». Гості грунтовно підійшли до цієї дуелі і на місце битви прибули завчасно. Ще у вівторок делегація «Дністра» приїхала в кримське селище Куйбишеве, який став місцем дислокації днестровцев. Звідси до Бахчисарая, де на стадіоні «Дружба» і відбудеться матч, рукою подати - якихось 20 кілометрів. Дискваліфікованих у складі гостей немає.

Що стосується господарів, то доки вони є самою безкомпромісною командою першості - всього три нічиї. Напевно, і в цьому матчі  розподіл очок не входить в плани севастопольців, якщо вони, звичайно, серйозно розраховують поборотися за одну з двох путівок в еліту, а не просто імітують боротьбу. Є у господарів у цьому матчі ще одна додаткова мотивація. Справа в тому, що напередодні гри День Народження відзначив головний тренер ПФК «Севастополь» Сергій Діев. А в таких випадках різноманітність подарунків невелика: перемога чи краватка.

А ось «Закарпаття» очікує суперник куди більш амбітний - сімферопольський «ІгроСервіс». В ситуації, що склалася, підопічні Сергія Шевченка самі можуть замахнутися на потрапляння у Прем'єр-лігу, але для цього їм потрібно, як мінімум, не програти в Мукачево. Зробити це буде вкрай непросто, адже у гостей через дискваліфікації матч пропускають Вітриников і Мартинов. Під питанням також участь Агаріна, у якого проблеми зі здоров'ям. У «Закарпаття» не зіграє Рибковскій, який у попередньому матчі з «Динамо-2» зламав стопу.

До речі, у разі перемоги ужгородський клуб одноосібно очолить турнірну таблицю як мінімум до 30 квітня. Погодьтеся, буде прикро не скористатися таким шансом.

А ось лідируюча зараз «Оболонь» свій поєдинок проведе тільки 30 квітня. «Пивовари» прийматимуть сусідів із «Динамо-2», але розраховувати на привітність номінальних гостей підопічним Максимова навряд чи варто. Давно відомо, що взаємини двох київських команд далекі від ідеалу, так що безкомпромісність дербі гарантована. А тут ще й тренерські протистояння двох екс-динамівців, Юріев - Калитвінцева і Максимова, які не так давно примножувати славу «Динамо» на внутрішній і міжнародній арені. Побачити, напевно, буде на що, але ця гра, підкреслю, відбудеться лише 30 квітня.

З лідерами розібралися, тепер про їх «навколишній світ». «Волинь» Віталія Кварцяного гостюватиме в Івано-Франківську. «Дитячий сад» Миколи Пристая напередодні пристойно потріпав нерви міцної ПФК «Олександрії» і якби не той сумнівний пенальті, призначений у ворота «Прикарпаття» на 70-й хвилині (а потім і видалення), то гості цілком могли розраховувати на залікові пункти. До речі, на післяматчевій прес-конференції зазвичай стриманий Пристав злегка пройшовся по суддівства. Сподіваюся, цього разу робота служителів Феміди залишиться за кадром (не тільки в цьому матчі, але й у турі в цілому), а переможе дійсно найсильніший. Зазначу, що у «Прикарпаття» не зіграють відразу два гравці - дискваліфіковані Тарас Мельничук та Віктор Деніщук.

«Фенікс-Іллічівець» (або команда «вільних агентів», як її охрестили з легкої руки працівників прес-служби «Волині») має всі шанси трохи поліпшити Турнірне становище, адже в Калініно приїжджає їх прямий конкурент - «Кримтеплиця».

У Ахтирці «Нафтовик» поміряється силами з Алчевською «Сталлю». Примітно, що весною обидві команди виступають не ахти як і поки не пізнали смаку перемог. Не краще у весняній частині першості виступає і харківський «Геліос» (також тільки одна нічия), який у середу приймає Бурштинський «Енергетик». До цього матчу суперники вже сім раз мірялися силами, і доки спостерігається рівновага - по три перемоги і одна нічия (різниця м'ячів 9-7 на користь «Енергетика»).



А тепер про трохи докладніше про центральний матч туру: Закарпаття - ІгроСервіс.

Без сумніву, центральний матч туру. Битва за 6 очок. Цілком ймовірно, що після 90 хвилин цього матчу до боротьби за вихід у Прем'єр-Лігу приєднається ще одна кримська команда. І ось тоді, здавалося б затихша інтрига, відродиться знову! А все стало можливим, завдяки втратам очок лідерами у попередньому турі. Оболонь перервала свою 10-матчеву безпрограшну серію у фантастичному матчі в Чернігові, ужгородці так і не змогли переграти молодих динамівців у Києві, а цікаве кримське дербі закінчилося внічию. То що ж нас чекає в Ужгороді?

Тактика
Обидві команди демонструють досить цікавий і результативний футбол. А це означає, що нудьгувати в Ужгороді не доведеться. Ось тільки гостям можуть завадити розкрити свій потенціал дві серйозні кадрові втрати. Дискваліфікацію в Середу будуть відбувати Мартинов і Ветренніков - ключові гравці кримчан, багато в чому завдяки яким у минулому турі вдалося разгромити міцний Нафтовик, однак повертається у стрій Якименко, одна з головних персон в злагодженій схемі гри Сергія Шевченка. У Закарпаття відбуває дискваліфікацію досвідчений захисник Браіла.
Не варто й сумніватися, що Закарпаття на своєму полі і перед своїми уболівальниками, та ще й на правах фаворита і лідера буде грати лише на перемогу, а значить у ІгроСервіса є шанс зловити суперника на контратаках, адже атака кримчан працює відмінно.

Психологія
  Ось тільки захопившись підрахунками шансів рідної команди на вихід у Прем'єр-Лігу після розгрому Нафтовика, багато уболівальників команди Шевченко забули одну суттєву деталь. У цьому чемпіонаті в гостях ІгроСервіс переміг лише 3 рази, обігравши в Бурштині беззастережного аутсайдера Енергетик 0:1, а також Нафтовик і Кримтеплицю з однаковим рахунком 2:4. А ось Закарпаття вдома програло лише один раз та ще раз зіграло внічию - гроссмейстерский результат, що заслуговує на особливу увагу.
На руку ІгроСервісу може зіграти гарний психологічний настрій: дві перемоги в двох останніх матчах. Та й тягар відповідальності за результат підопічних Іваніци може погано позначитися на емоційному стані футболістів. Втім, як мені здається, досвідчені гравці Закарпаття повинні з цим впоратися.

Ключові протистояння

Іваніца - Шевченко
Тренерське протистояння очікується дуже інтригуючим. Чи зможе тактичний талант Сергія Шевченка здолати потужний колектив Михайла Іваніци?

Невуче - Захист ІгроСервіс а
Чи стримають настирного нігерійця захисники кримчан? Доведеться важко, адже підтримка півзахисту у форварда Закарпаття дуже солідна, втім і ІгроСервіс не аутсайдер чемпіонату, тож подивимось що вони зможуть протиставити потужному нападу Закарпаття.

Боротьба середніх ліній
Надто узагальнено, але саме від того, наскільки впевнено почуватимуться Платонов, Прокопченко, Шопін, багато в чому буде залежати результат протистояння.

Сергій Гапшенко спеціально для fcdesna.at.ua.
Переглядів: 1304 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 2
2 DimaX  
0
шара

1 Баран  
0
скоко вход

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024