Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2014 » Березень » 26 » Десна 0:2 Шахтар
Десна 0:2 Шахтар
10:41

Щоб не писати банальності про перший офіційний матч «Десни», не основний склад «Шахтаря» і коротку історію протистоянь команд (все це можна занйти в прев’ю до матчу), відразу до суті.

Для початку – «реверанс» в бік організаторів: пропускати глядачів на стадіон вони продовжували навіть на 10-й хвилині гри. Причому це були не ті, хто запізнився, а ті, хто прийшов до стадіону хвилин за 10-15 до початку. Звинувачувати їх в цьому не варто – відпроситися з роботи заради походу на футбол - вже досягнення. А от стадіону потурбуватися про відкриття ще одних воріт можна було раніше, ніж це було зроблено.

Стартові склади дещо здивували по одному разу. У складі господарів правий фланг захисту залишився за номінальним опорником Стеценком, а в другому складі «Шахтаря» знайшлося місце для Алекса Тейшейри. Мабуть, щоб чернігівські вболівальники не дуже ображалися і розчаровувалися.

Власне саме Алекс і заробив на першій же хвилині потенційно небезпечний штрафний прямо по центру на відстані 25 метрів від воріт. Проте Тайсон пробив прямолінійно і влучив в ногу капітана «Десни» Мельника, який дещо вискочив зі стінки вперед.

Поки ультрас виспівували кричалки на адресу президента сусідньої держави і його сексуальних вподобань, гості створили ще один момент, але Ферейра після скидки від Тайсона з вигідної позиції (до воріт метрів 8 і лише воротар) банально не влучив по м’ячу, який підступно підскочив в останній момент. Ось він чернігівський газон з вибоїнами, які грають за господарів!

Вболівальники продовжували співати, а чернігівці тим часом поступово акліматизовувалися на полі. Нехай і з ознаками метушні, але захист в цілому справлявся. А попереду перший момент був створений на 17-й хвилині. Після подачі кутового перед воротами з м’ячем опинилися Каваців і Крамар. Відстань в 6-7 метрів в захисник з воротарем не повинні були стати перепоною, але чернігівці не розібралися, кому бити і втратили можливість.

Згодом Козак ледь не вийшов сам на сам (Кривцов встиг наздогнати, хоча міг цього й не робити – лайнсмен зафіксував офсайд). А потім першим ударом в рамку відзначився Чепурненко. В ближньому куті Каніболоцький не спав.

Така жвавість господарів набридла Едуардо, який ударом здалеку перевірив пильність Федоренка. Голкіпер з-під поперечини перевів м’яч на кутовий. Втім, кутові, яких гості за перші півгодини подали аж сім штук, небезпеку не несли. А от малопомітний Ферейра ледве не відкрив рахунок. Цього разу вже газон зіграв за нього, коли форвард продавив опікунів і зумів пробити по воротах «Десни». Горбочок на полі – несподіваний відскок м’яча – і оплески Федоренку, який вже падаючи в кут, встиг виставити руку вгору і відбити удар.

Кубок України. Десна - Шахтар 0:2. Без сенсацій - изображение 3

Останні 10 хвилин першого тайму вийшли доволі кволими. І якби не Федоренко, який під час виходу на перехоплення подачі з кутового (восьмий!) не влучив по м’ячу – емоцій би не викликав взагалі. Лише остання хвилина розбудила людей на трибунах, коли гості в кращих традиціях «фейр-плей імені «Шахтаря» проігнорували пошкодження у Стеценка і всією командою побігли в атаку. Як наслідок – ледь не наразилися на контратаку, коли Картушов пробіг майже все поле і ледь не вийшов сам на сам. Воловик в останню мить втрутився і ліквідував загрозу.

Під час перерви темою номер один для обговорення на стадіону була психологічна стійкість головного арбітра до падінь чернігівців. З півдесятка разів перехід футболістів «Десни» в горизонтальне положення, підкріплений гулом трибун, не справляв на суддю жодного враження.

А другий тайм розпочався якраз зі штрафного на користь «Десни». Подачу Чепурненка з лівого флангу ледь не замкнув Мельник – не вистачило лічених сантиметрів. А от Кобин в все розрахував дуже точно і після пасу від Едуардо з правого кута карного майданчика парашутом закинув м’яча за комірець Федоренку – прямо в дальню дев’ятку.

Поки футболісти і вболівальники «Десни» оговтувалися, гості забили ще півголу. В результат метушні у воротарському майданчику господарів м’яча в бік воріт копнув Едуардо. Федоренко зафіксував снаряд на лінії воріт і відразу схопився вкинути його своїм партнерам. Лайнсмен стояв стовбчиком без жодних рухів, арбітр за воротами знаходився метрах в 15 від місця подій і теж не реагував.

Натомість активно зарухалися донецькі футбоілсти: Тайсон і Алекс почали доводити головному арбітру, що м’яч перетнув лінію воріт, а запасні на чолі з Срною, як чорно-помаранчеві чайки (капнуло роялті для Калініченка) атакували бокового арбітра. Психологічна стійкість судді кудись зникла і він піддався на тиск, зарахувавши взяття воріт.

Кубок України. Десна - Шахтар 0:2. Без сенсацій - изображение 4

Подальша гра фактично втратила сенс. Забити двічі навіть другому «шахтарському» захисту не кожній команді навіть Прем’єр-ліги вдається. Інтрига полягала лише в тому, чи не прагнутимуть гості оформити перемогу з великим рахунком і чи вдасться «Десні» потішити вболівальників голом у відповідь. Зробити це міг в середині тайму Стеценко, але його потужний удар зі штрафного метрів з 35 вийшов неточним.

Гості ж, в тому числі і лідери донецької атаки Адріано з Костою, які вийшли на заміну, явно не горіли бажанням відзначитися, ледве пересуваючись по газону. А от Степаненко міг зробити рахунок розгромним. Наприкінці гри він відгукнувся на подачу зі штрафного у виконанні Дугласа Кости і головою пробив по воротах Федоренка – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

На цьому все – безрезультатний вихід сам на сам Плешакова, що нарешті відновився після травми, не рахується. Там все одно був зафіксований офсайд.

Переглядів: 1145 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024