Єдина Країна! Единая Страна!


Меню сайту

Опитування

Ми в соцiальних мережах:



Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » Архів матеріалів
Не так давно в побут футбольних уболівальників всього світу увійшла нова фраза: «Against modern football».

Фанатські рухи і ультрас-угрупування з усіх куточків земної кулі включилися в боротьбу за те, щоб зберегти

футбол звичним, залишити його тою народною грою, подивитися на яку ми всі одного разу вперше прийшли на

стадіон.  Читати далі>>>
Переглядів: 1473 | Додав: DimaX | Дата: 26.12.2009 | Коментарі (1)

- Ігорю Михайловичу, Ви майже два сезони працюєте головним тренером добрянського «Полісся», як склалася доля, що Ви опинилися в команді?

- На початку 2008 року в через важку травму керівництво  ФК «Десна» вирішило відмовитися від моїх послуг, і розірвати зі мною контракт. Після чого президент ФК «Полісся» Іван Петрович Чаус запропонував мені очолити його команду, я все обдумав, і прийняв цю пропозицію. Все ж, цікаво було спробувати себе у новій ролі в футболі.

-  Цікава історія виникла, коли Ви поверталися у «Десну» після виступів у житомирському «Поліссі».
- Так, після того як завершилось перше коло чемпіонату, не була ясна моя подальша доля у команді, і вже у останній момент я поїхав до рідного Чернігова, де близько 12-ї ночі вдома у Івана Петровича Чауса я підписав контракт з «Десною», а вже наступного дня вийшов на поле у матчі другої ліги.

- У сезоні 2002/2003 Ви перебували на перегляді в ужгородському «Закарпатті», як взагалі виник варіант з цим клубом і чому не вдалося там залишитися?

- Мені у Чернігів зателефонував селекціонер ужгородської команди, і запросив на тренувальний збір у Севастополь, я довго не роздумуючи (все ж вища ліга) відгукнувся на це запрошення. А не залишився там лише через фінансові умови. Хоча нині трохи жалкую про таке рішення.

- Який гол Вам запам'ятався найбільше?
- Найбільше запам'ятався мій перший м'яч у вищій лізі коли я грав у одеському «Чорноморці». Це був гол у ворота полтавської «Ворскли», завдяки якому «Чорноморець» переміг у тому матчі з рахунком 2:1.

- Пригадайте якийсь цікавий випадок з Вашого життя?
- 1-го квітня нам принесли скриню і роздали папірці, аби ми написали свої пропозиції президенту, а коли всі футболісти і тренери написали свої «анонімні» побажання, президент клубу вирішив їх нам зачитати – всім було дуже смішно, хоча дехто і трохи образився. Проте цей першоквітневий розіграш надовго всім запам'ятався.

- Як Ви реагуєте на невдачі команди? Що кажете футболістам у роздягальні?

- Більш за все намагаюсь спокійно допомогти, вказую на помилки, і на те як їх виправляти, хоча іноді бувають і емоційні сплески.

- У своєму останньому інтерв'ю президент ФК «Полісся» Іван Петрович Чаус сказав, що у перерві коли команда програє ніколи не заходить до роздягальні. Чи це правда?  І як Ви до того ставитесь?

- Так, насправді він ніколи не заходить  до роздягальні,  це цілком мудро, і я його цілком розумію, адже тренер набагато більше знає про можливості футболістів, і під час тренувального процесу помічає всі сильні і слабкі риси кожного гравця.

- Чи задовольняє Вас гра ветеранів ФК «Полісся»?

- Гра цілком задовольняє, але ж завжди хочеться більшого. Єдине, що не влаштовує мене, так це те, що у деяких футболістів немає лідерських якостей, аби у потрібний момент налаштувати всю команду на гру.

- Хто на Вашу думку найперспективніший молодий гравець у складі ФК «Полісся»?

- Мабуть не варто когось виділяти, у всіх є потенціал, але, нажаль, немає стабільності, три гри зіграють на високому рівні, а наступну можуть провалити. І не завжди вистачає майстерності, але над цим ми постійно працюємо.

- Як Ви оцінюєте виступ команди у цьому сезоні?
- Цей сезон можна занести в актив адже вперше в історії ФК «Полісся» дійшло до півфіналу кубку України серед аматорських команд, а у області нажаль поступилися «Єдності» з Плисок, як у чемпіонаті так і у кубку задовольнившись срібними медалями. За, це всю відповідальність я беру на себе, десь помилявся, десь не щастило, та і не вдалося донести до футболістів всю важливість поставленого завдання на сезон. Проте помітно, що команда прогресує, підтягується молодь, але невистачає  стабільності у деяких футболістів. Особливо не задоволений ланкою захисту. На наступний сезон плануємо підсилити захист і напад та створити конкуренцію у команді. Адже у клубі створені непогані фінансові умови, ми граємо на чудовому  стадіоні у Добрянці,  тому ми просто зобов'язані перемагати.

Бобович Ігор Михайлович

Народився 18 листопада 1975 року у Чернігові. Першим тренером був В.М. Курбаков. Виступав за команди «Хімік» (Чернігів), «Текстильник» (Чернігів), ФК «Вінниця», «Полісся» (Житомир), «Чорноморець» (Одеса), ФК «Сморгонь» (Білорусь), ФК «Десна» (Чернігів). З 2008 року граючий тренер ФК «Полісся» (Добрянка).
Переглядів: 1731 | Додав: DimaX | Дата: 07.12.2009 | Коментарі (0)

25 листопада в конференц-залі київського готелю «Русь» відбулося розширене засідання Центральної Ради ПФЛ. В ньому взяли участь керівники клубів Ліги, а також віце-президент ФФУ Анатолій Біденко та представники ЗМІ.

В ході засідання було прийнято низку рішень, які матимуть безпосередній вплив на подальшу діяльність ПФЛ. Так, зі складу Центральної Ради виведений екс-президент ФК «Арсенал» Харків Володимир Чумак. Замість нього до складу вищого органу управління ПФЛ введений віце-президент МФК «Миколаїв» Валерій Сандул. Також віце-президента ФК «Львів» Федора Штукатурова призначено виконуючим обов’язки члена Ревізійної комісії ПФЛ з наступним затвердженням його кандидатури на найближчій Конференції ПФЛ.

Другим важливим питанням порядку денного став розгляд проекту плану-календаря весняної частини змагань поточного сезону. Адміністрацією ПФЛ запропоновано проект плану-календаря, складений з урахуванням пропозицій від клубів. Читати далі>>>

Переглядів: 958 | Додав: DimaX | Дата: 25.11.2009 | Коментарі (0)

-  Іване Петровичу наскільки нам відомо Ви нещодавно повернулися з відпустки, яку провели на Прикарпатті, і крім відпочинку відвідали кілька футбольних матчів. Які саме це були ігри, і які у Вас залишилися враження від них?

- По-перше, я відвідав місто Яремчу, яке вразило не лише красою гір, а й своєю архітектурою. Чому саме Яремча? Тому що у напівфіналі аматорського кубка України саме яремчанські «Карпати» не пустили до фіналу добрянське «Полісся».

На матч-відповідь фіналу Кубка між «Карпатами» і черкаським «Ходаком» я вирушив разом з Олександром Томахом та Іваном Бубісом – фахівцями, з якими доволі успішно співпрацював у «Десні». Зараз вони працюють у Моршині, тренують однойменну з містом команду другої ліги. Разом згадували цікаві моменти матчів, заповнені трибуни чернігівського стадіону та багато чого іншого.

Що стосується самого матчу в Яремчі, то практично два тайми гра йшла за повної переваги «Карпат». Після поразки в першому матчі у Черкасах з рахунком 0:2 перед господарями поля стояло складне завдання. Вони з ним впоралися, ще й як! На 87-й хвилині «Карпати» вели в рахунку 2:0 і, здавалося, буде додатковий час. Але на останній доданій хвилині після подачі кутового нападник команди господарів Роман Ципердюк головою переправив м’яча у сітку воріт черкащан - 3:0!

В ейфорії перемоги майже всі вболівальники вибігли на футбольне поле, аби привітати своїх улюбленців– на стадіоні панувала незабутня атмосфера. А я думав - якщо б на останніх хвилинах другого півфінального матчу у Добрянці Володимир Бєлка чи Ігор Бобович були б трохи влучнішими, то кубок міг би опинитися і в наших руках...

Другим матчем, на якому вдалося побувати, була гра «Моршин» - «Рось» (Біла-Церква). Зустріч виявилася досить жвавою, з великою кількістю гольових моментів, але відчувалась відсутність досвіду у молодих гравців. Хотілося б відзначити, що рівень другої ліги значно знизився, адже і яремчанські «Карпати», і наше «Полісся» на тлі вищеназваних команд займали б у другій лізі провідні позиції.


-         ФК «Полісся» з Добрянки втретє поспіль виборює срібні медалі у чемпіонаті Чернігівської області, чи не час вже позмагатися й за золото обласної першості?

– «Полісся» упродовж 8 років мало статус фарм-клубу головної команди області – чернігівської «Десни», і головним завданням було не боротьба за призові місця, а підготовка молодих футболістів для професійного футболу.

Можна навести дуже багато імен, але зупинюся на одному з вихованців «Полісся» - Андрії Ярмоленку, який нині захищає кольори київського «Динамо» та національної збірної України. Також через «Полісся» пройшли і нинішні гравці основного складу чернігівської «Десни»: Володимир Чуланов, Ярослав Сердюк, Артем Антонов. Щоб боротись за «золото» чемпіонату області та успішно виступати на аматорському рівні України, треба підсилюватися саме тими гравцями, які це завдання зможуть виконати.

 

-         Коли Ви були президентом «Десни» більша половина команди складалася з корінних чернігівських футболістів, а нині таких залишилося лише троє. З чим на Вашу думку це пов’язано? Бо виникає сум коли іноді на поле у складі чернігівської «Десни» не виходить жодний  корінний футболіст.

– Перш за все, потрібно любити футбол, а не себе у футболі. По-друге, потрібно приділяти велику увагу дитячому футболу і глибинно та професійно цим займатися.

Коли я працював у «Десні», то ми співпрацювали практично з усіма спортивними школами області, знаходили можливості фінансово їм допомагати, заохочувати дитячих тренерів міста та області. Була вибудувана міцна і надійна структура, кращі випускники спортивних шкіл отримували ігрову практику у добрянському «Поліссі», а потім у «Десні».

Дуже важливим психологічним моментом для молодих гравців є перехід від дитячого до дорослого футболу, але чимало гравців так і не змогли переступити цей рубіж. За моєї ініціативи при «Десні» було відкрито гуртожиток для перспективних футболістів області. А одним з перших «саморобків» був Тимур Рустамов із Славутича, який «відкрився» саме у «Поліссі» і вже потім заграв у «Десні».


-         Та й на посаді віце-президента ПФЛ України, саме з Вашої ініціативи було введено квоту на обов’язкову участь молодих гравців у матчах першої ліги та другої ліги?

- Це питання просувалося дуже складно і мало вирішитися голосуванням серед президентів клубів, які входили до центральної ради ПФЛ. Більшість з них були проти такого рішення, і тільки після довготривалих переконань з перевагою в один голос воно було прийняте. І це дало великий притік молодих і перспективних гравців зі спортивних шкіл України у професійний футбол. Квота дала можливість «розкритися» нашим молодим футболістам: Тимуру Рустамову, Ярославу Сердюку та Андрію Ярмоленко.


-        
Як Ви оцінюєте виступ ФК «Полісся» у цьому сезоні?

– За рівнем виконавців команда «Єдність-2» з Плисок виглядала явно сильніше за нас. Можливості більшої частини гравців я чудово знаю, бо вони розпочинали свій футбольний шлях у добрянському «Поліссі». У Плисках розбудована чи не найкраща футбольна інфраструктура не лише в області, а й в Україні.

Велика заслуга у цьому належить почесному президенту клубу Михайлу Миколайовичу Голиці, який вкладає у команду не лише гроші, а й душу, і з яким, до речі, у мене склалися дружні стосунки. А головний тренер «Єдності-2» Сергій Бакун зумів об’єднати гравців і за короткий термін створив боєздатний колектив, якому вдалося виграти не лише чемпіонат області, а й чемпіонат України серед аматорів.

Приємно, що з Сергієм Бакуном мені довелося успішно співпрацювати у «Десні» і в «Поліссі». Адже саме під його керівництвом у 2000 ріці, дебютувавши у вищій лізі обласного чемпіонату, «Полісся» стало бронзовим призером, а через три роки - чемпіоном області. У складі команди тоді виступали такі відомі нині футболісти, як Валерій Соколенко, Віталій Гавриш, Олександр Бабор, Олександр Савенчук, Артем Падун, Максим Легеда, Ігор Донець, Сергій Комар та інші.

 

- Чи є в Вас особисті забобони перед матчами?

– Скоріше не забобони, а особисті принципи. Я вже сімнадцять років утримую ФК "Полісся", і майже десять років віддав "Десні". Практично перед кожним матчем ходжу до церкви. І як би не складався матч, я ніколи в перерві не заходжу до роздягальні футболістів. Не хочу відбирати функції у тренерів, яким завжди довіряю.


-         Один з футбольних чиновників зазначив, що у області є два клуби – Єдність (Плиски) і ФК «Полісся» (Добрянка), а інші це «команди»… Як можете це прокоментувати?

– Я не хотів би ображати жодну команду області, адже у кожної з них є своя історія, свій малюнок гри та своє завдання. Взагалі, для мене поняття «клуб» - це не тільки група футболістів, це в першу чергу розвинута інфраструктура, власний стадіон, символіка, фінансова база, дитяча спортивна школа, своя ментальність та філософія. А тоді вже й рахуйте, скільки команд в області можна назвати клубами…

Переглядів: 917 | Додав: DimaX | Дата: 05.11.2009 | Коментарі (0)

Сьогодні- 23-го жовтня своє 20 річчя святкує гравець київського "Динамо" - Андрій Ярмоленко.

Починав свою футбольну кар'єру Андрій у футбольному клубі "Полісся" (Добрянка) де менш ніж за пів року дуже добре себе зарекомендував і був переведений до першої команди області.

У "Десні" Андрію вдалося пограти зовсім трохи, бо після чудово проведених матчів із "Волинню", сумським "Спартаком", та "Нафтовиком" з Охтирки, Андрія було запрошено до чемпіона нашої країни - київського "Динамо".

Погравши рік у молодіжному складі, Андрія було запрошено до першої команди - де Андрій показав себе з найкращої сторони і йому довірили місце в основі, невдовзі Ярмоленко був запрошений і до лав  Національної збірної України, де вже у першому ж матчі відзначився забитим м'ячем.

Побажаємо Андрію не менш стрімкого росту у футбольній кар'єрі, міцного здоров'я, щастя й любові, зичимо тобі невпинного руху вперед, успішної реалізації всіх твоїх планів та задумів.
Переглядів: 1312 | Додав: DimaX | Дата: 23.10.2009 | Коментарі (2)

Сьогодні 12 жовтня свій 24-й день народження святкує один з лідерів нашої команди - Володимир Чуланов.

Шановний Володимире!
Сердечно вітаємо тебе зі святом Дня народження!
Поздоровляючи з цим чудовим днем, зичимо тобі невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів, та спортивної наснаги.
   
Бажаємо, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття.                              

Нехай у твоїй родині завжди панує злагода і добробут, а здоров’я усіх членів Вашої родини хай забезпечить Вам душевний спокій та гарний настрій протягом всього життя.

З повагою, вболівальники "Десни" та адміністрація сайту!
Переглядів: 925 | Додав: DimaX | Дата: 11.10.2009 | Коментарі (0)

Професійна футбольна ліга продовжує прямі відеотрансляції матчів першості України з футболу серед команд першої ліги. В рамках 13-го туру сайт ПФЛ разом з партнером www.turnir.com.ua покажуть «наживо» п’ять матчів, ще один – в запису.

У п’ятницю, 2 жовтня, дивіться матч ПФК «Олександрія» – «Динамо-2» Київ (початок о 17:30). Господарі поля намагатимуться підтвердити свої амбітні плани у поєдинку проти динамівської молоді. В турнірній таблиці першості цих суперників відділяють один від одного лише три очки, тож «Олександрія» матиме шанс наздогнати «Динамо-2».

У суботу, 3 жовтня – матч «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка – «Десна» Чернігів (початок о 16:00). Після п’ятьох поразок поспіль охтирські футболісти змогли зібратися і розгромили на виїзді тернопільську «Ниву». Чи зможе «Нафтовик-Укрнафта» підтримати переможну ходу в рідних стінах?

У неділю, 4 жовтня, дивіться такі матчі:

«Дністер» Овідіополь – «Арсенал» Біла Церква (початок о 16:00). Що зможуть протиставити господарі зухвалому новачку 1 ліги?

ФК «Харків» – ПФК «Севастополь» (початок о 16:00). Чи буде інтрига в поєдинку між абсолютним аутсайдером та абсолютним лідером першості?

«Кримтеплиця» Молодіжне – «Геліос» Харків (початок о 17:00). Свою єдину поразку гості потерпіли ще в 4-му турі, натомість господарі програли в минулому турі в Кіровограді. Чи допоможуть кримчанам рідні стіни в боротьбі проти одного з претендентів на підвищення в класі?

Крім цього, в понеділок, 5 жовтня, о 23:00 дивіться в запису кращі моменти 1-го і другий тайм одного з різновидів «західних дербі» – матчу «Волинь» Луцьк – «Енергетик» Бурштин.

Переглядів: 1043 | Додав: DimaX | Дата: 03.10.2009 | Коментарі (0)

Сайт про рибалку gonefishing.org.ua. Рибалка та ловля риби.
Переглядів: 1186 | Додав: DimaX | Дата: 29.09.2009 | Коментарі (3)

На початку 1960 року у зв'язку з розширенням другого дивізіону радянського футболу - класу "Б", місту Луцьку було надано місце серед команд-майстрів. Оскільки найсильніша команда міста й області - ГБО (Луцьк) знаходилася в армійському підпорядкуванні, то вирішено було створити абсолютно новий колектив під егідою обласної організації Добровільного спортивного товариства "Авангард". Однак свою назву команда отримала 3 квітня 1960 року, коли настав час заявлятися на чемпіонат. Як згадує гравець "Волині" тих часів Михайло Кузьмін, на зібранні команди гравці й керівництво довго вирішували яку ж назву дати команді. Пропонували і "Динамо" (провідна команда області у 1946-56 рр.), і більш патріотичну "Стир", доки хтось з гравців не сказав слово "Волинь"... Після невеликої паузи усі зашуміли і одноголосно визнали, що це - саме те, що треба.
Переглядів: 1092 | Додав: DimaX | Дата: 26.09.2009 | Коментарі (0)

Фани "Десни" продовжують набір активних вболівальників у свої ряди.

Ти маєш бути справжнім патріотом свого міста, країни, несамовито любити та

підтримувати рідний клуб, твого міста, вбачати переможнє майбутнє твоєї команди

разом з нами.

Приводь друзів, знайомих.

Наша команда потребую саме твоєї підтримки! Ти повинен бути разом з нами!

Разом ми сильніші! 13-ий сектор чекає на тебе!!!
Переглядів: 1059 | Додав: DimaX | Дата: 26.09.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 38 39 »
Авторизація

Останній матч
13 вересня 2014
м. Чернігів
    
Десна 4:0 Гірник-Спорт

Наступна гра
20 вересня 2014
м. Кіровоград


Зірка - Десна


Турнірна таблиця

ФК "Десна". Всі права застережені. © 2024